vanilinis keksas su migdolais ir maskarponės kremu
Ir paprasčiausias keksas gali būti visai nepaprastas, jei pasitelksi vaizduotę. Arba tiesiog turėsi braškių ir indelį maskarponės.
Tinkamas nedidelei šventei – o švęsti visada yra ką. Kad ir penktadienį ar tai, kad už lango vis mažiau sniego. Pavasaris bus – ir tai geroji žinia.
RECEPTAS
12 gabalėlių
Gaminti 1 val.
180 g labai minkšto sviesto
130 g cukraus
2 šaukštai vanilinio cukraus su vanilės grūdeliais arba 1 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
4 kiaušiniai
60 ml pieno
60 g maltų migdolų
220 g kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Maskarponės kremui:
150 maskraponės
pagal skonį cukraus pudros
100 ml riebios plakamosios grietinėlės, šaltos
1. Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių. Kekso formą sutepk sviestu, pabarstyk miltais (aš kepiau kvadratinėje torto formoje).
2. Sviestą išsuk su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo (2-3 min. mikseriu).
3. Po vieną įmušk kiaušinius ir supilk pieną.
4. Įsijok su kepimo milteliais sumaišytus abiejų rūšių miltus. Užmaišyk tešlą.
5. Supilk į formą, kepk 40-45 min., patikrink mediniu smeigtuku.
6. Kremui maskarponę išsuk su cukraus pudra. Supilk grietinėlę ir išplak iki purumo. Neperplak. Aptepk atvėsusį keksą.
Nesuvalgytą laikyk uždengtą – keksai greitai džiūsta. Patiek su arbata – dėl tos pačios priežasties.
Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: