maisto fotografija

burokėlių sriuba su džiovintomis slyvomis ir traškia šonine

Tikriausiai kiekvienas turime jos receptą. Nesvarbu, tikrųjų barščių ar asmeninę jų variaciją. Gaminamą su šviežiais burokėliais ar virtais. Su pomidorais ar be jų. Su mėsa ar pupelėmis.

Turiu ir aš. Greitesnį variantą, nes naudoju virtus burokėlius. Mano recepte būtini trys dalykai: pupelės, džiovintos slyvos ir šoninė. Pirmąsyk paragavusi sriubos, nesupratau slyvų reikšmės. Kol vienos neperkandau :) Tas pats ir su šonine. Traški, dedama į sriubą drauge su grietine – didelis gėris.

Ir nors pavasaris kvėpuoja į langus, gerai sriubai neegzistuoja metų laikai.

RECEPTAS

4-6 porcijos

Gaminti 40 min.

200 g pernakt išmirkytų pupelių

1 svogūnas

1 morka

1 česnako skiltelė

1 nedidelis obuolys

1,5 litro sultinio

10 džiovintų slyvų

1 šaukštas citrinos sulčių

3 virti burokėliai

aliejaus kepti

rūkytos šoninės

1. Pupeles išvirk pasūdytame vandenyje.

2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepink smulkintą svogūną ir šiaudeliais pjaustytą morką.

3. Sudėk įspaustą česnaką ir tarkuotą obuolį. Pakepink maišydamas 1 min.

4. Keptuvės turinį sukrėsk į puodą su pupelėmis, supilk sultinį, sudėk slyvas.

5. Virk 10 min. Sudėk šiaudeliais pjaustytus burokėlius. Supilk sultis, užvirk ir ugnį išjunk.

6. Patiek su kepta traškia šonine ir grietine.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply