šokoladinis pudingas
Labai greitas desertas ne tik šokoholikams! Pudingas arba kremas – su Nutella, kuri suteikia to gerojo kremiškumo ir riešutiškumo ir dera su šokoladu. Toks naminis Ferrero Rocher variantas puodeliuose :)
Rašydama pagalvojau, kad faina būtų ne tik apibarstyti kepintais riešutais, bet ir kelis lazdynus paslėpti pudinge!
RECEPTAS
Receptas 4-iems. Proporcijas galima (rekomenduojama) didinti :)
2 šaukštai cukraus
1 1/2 šaukšto kukurūzų miltų
1 1/2 šaukšto kakavos
170 ml pieno
120 ml riebios grietinėlės
60 g pieniško šokolado
20 g juodojo šokolado
2 šaukštai Nutellos
lazdynų riešutų
1.Prikaistuvyje sumaišyk cukrų, kukurūzų miltus ir kakavą.
2. Sumaišyk pieną ir grietinėlę ir po ruputį nuolat maišydamas šluotele supilk į sausąjį mišinį. Užvirk.
3. Maišydamas virk 2 min., kol ims tirštėti. Nukaisk.
4. Sudėk sulaužytus šokoladus, Nutellą, ištirpink. Sukrėsk į puodelius.
5. Lazdynų riešutus pakepink keptuvėje, pasmulkink. Apibarstyk pudingą.
6. Jei norėsi jį atvėsinti (man toks skanesnis), prieš dėdamas į šaldytuvą uždenk maistine plėvele.
Laima, džiaugiuosi, kad patiko!
Labai skanu, bet man nesutirštėjo. Nukėliau nuo ugnies, pradėjus tirštėti, ir nemaniau, kad vėsdamas nesustings labiau. Kitąkart, žinoma, pavirčiau iki tirštumo.