~~~
Vaikystėje mėgdavau atsiversti Europos (būtinai Europos!) žemėlapį ir keliauti. Sekti pirštu geležinkelio juostas, greitkelius, kalnų keliukus. Aptikti ežerus, upes, slėnius. Perkopti kalnus. Apsilankyti Graikijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje ir (būtinai!) Italijoje. Keliauti iš Turino į Milaną, perplaukti Gardos ežerą ir atsidurti Veronoje (Džuljetos balkone, be abejo:). Venecijoje paklaidžioti gatvelių labirintais, paplaukioti gondola ir mažytėje kavinukėje paragauti skaniausių pasaulyje sausainių (juk ten kepami skaniausi, ar ne? :). Nuklysti į mažąjį San Mariną pasitikti saulės (jei tik nebus rūko), į Romą (juk visi keliai į ją veda :), nulėkti į Neapolį Vezuvijaus ir gardžiosios Margaritos. Nuplaukti į Kaprį pamatyti San Mikelės vilos ir Anakaprio (kai kurios knygos įspūdį palieka visam gyvenimui). Aplankyti Siciliją ir Palermą (ir cosa nostra! :).
~~~
Ir dabar, būdama didelė mergaitė, keliauju. Kai labai labai labai noriu pabėgti, neperku bilieto, neplanuoju kelionės, nekraunu lagamino. Įsijungiu Travel. Viskas. Valandą manęs nėra.
Keliaukit :)
~~~
~ insalata caprese su marinuota mozzarella ~
marinatui:
rutuliukas mozzarella
skiltelė česnako
1 šaukštelis šviežių arba džiovintų petražolių
1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių
1/2 šaukštelio maltų rozmarinų
1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių
žiupsnelis kajeno pipirų
mažas raudonas čili pipiriukas
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
keli šaukštai aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus
~~~
insalata Caprese:
keli pomidorai
saujelė šviežių bazilikų
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus
Žoleles, prieskonius, druską ir smulkiai sukapotą čili sumaišyk su išspausta česnako skiltele ir alyvuogių aliejumi. Mozzarella nusausink ir sutepk marinatu, įdėk į indą ir palik šaldytuve bent 30 min.
Pomidorus ir marinuotą sūrį supjaustyk riekelėmis, baziliko lapelius nuplauk, nusausink. Sluoksniuok: pomidoro riekelė, mozzarella riekelė, baziliko lapelis. Kiekvieną mozzarella riekelę patepk likusiu marinatu. Pabarstyk šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir, jei reikia, druska. Pašlakstyk aliejumi. Palik dar 10 min. pastovėti, kad marinatas įsigertų į sūrio riekeles.
~~~
Marinuotos mozzarellos idėja iš sippitysup
Pasidalinkite: