lašiša su pesto ir fetos padažu
Kai labai skanu, daugžodžiauti nesinori. Kvapnūs ir gardūs pietūs – vos per 30 min.
Lašiša puiki. Pesto naudojau raudonąjį, saulėje džiovintų pomidorų. Turėkit omeny – jei naudojama feta labai sūri, atidžiau normuokite druską.
RECEPTAS
Šlakelis alyvuogių aliejaus
500 g lašišos filė
gabalėlis sviesto
1 svogūnas
4 česnako skiltelės
200 ml vištienos sultinio
50 g šviežių špinatų
90 g pesto padažo su saulėje džiovintais pomidorais
125 ml grietinėlės
100 g fetos sūrio
druskos ir juodųjų pipirų
1. Lašišą supjaustyk, įtrink druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitink aliejaus ir po 5 min. apkepk iš abiejų pusių. Perkelk į lėkštę.
2. Toje pat keptuvėje ištirpink sviestą. Apkepink svogūną ir česnakus.
3. Supilk sultinį ir ant lėtesnės ugnies palik virti.
4. Pesto, grietinėlę ir fetą sutrink blenderiu.
5. Į keptuvę sumesk špinatus. Kai tik sukris, sudėk pesto/grietinėlės/fetos padažą, lašišą. Keptuvę uždenk ir patroškink dar 2-3 min.
Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu
Pasidalinkite: