prancūziškas daržovių apkepas
Pavasaris, vasara ir vėl ruduo.
Bet viskas gerai, po jo bus Kalėdos, o tada vėl – pavasaris.
Ar mėgstat rudenį? Aš – labai.
R E C E P T A S
PRANCŪZIŠKAS DARŽOVIŲ APKEPAS, arba TIAN
3–4 porcijos
1 baklažanas
1 cukinija
3–4 pomidorai
1 geltona saldžioji paprika
1 raudonasis svogūnas
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 nedidelis svogūnas
4 česnakų skiltelės
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
2 šaukštai pomidorų tyrės
2 šaukšteliai Provanso žolelių
saujelė šviežių bazilikų lapelių
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Orkaitę įkaitink iki 180 laipsnių.
Baklažaną, cukiniją ir pomidorus supjaustyk riekelėmis, svogūną ir
papriką – griežinėliais.
Prikaistuvyje įkaitink aliejų. Sudėk smulkiai pjaustytus svogūną ir česnakus. Pakepink maišydamas kelias minutes, kol suminkštės. Supilk konservuotus pomidorus, sukrėsk tyrę, suberk žoleles ir smulkintus bazilikus, pasūdyk, įberk pipirų. Troškink 10 minučių retsykiais pamaišydamas.
Į 20 cm skersmens kepimo formą sukrėsk padažą, vieną greta kitos sudėk pjaustytas daržoves. Pašlakstyk aliejumi, pabarstyk druska ir pipirais.
Formą uždenk folija ir kepk 30 min. Tada foliją nuimk ir kepk toliau dar 30 min.
Patiek karštą su šviežia duona.
Receptas ir nuotraukos sukurti žurnalo „Laima” kovo mėn. numeriui