gnocchi su pomidorų padažu
Šaltiems vakarams – jaukus maistas.
Sotus ir užpildantis ilgam. Panašų patiekalą su G. ragavom jau nebeegzistuojančiame Soul Boxe, kur tarp betoninių sienų gyveno visai neblogas maistas. Atsimenu, tada labai reikėjo ko nors, kas įkvėptų dienai, ir tuo kai kuo tapo bulvių virtinukai su saulėje džiovintų pomidorų padažu ir šonine. Buvo taip gerai, kad net po tų saujelės metų vis dar prisimenu, kaip.
Šis receptas – adaptacija, bet man atrodo, kad labai vykusi. Gnocchi niekada pati negaminu – puikių galima nusipirkti, be to, ir pietūs paruošiami gerokai greičiau. Na, taip, kartais aš labai tingiu, bet noriu valgyti skaniai.
R E C E P T A S
3-4 valgytojams
3 šoninės riekelės
100 ml liesos grietinėlės
10 saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)
10 vyšninių pomidorų
400 ml pasatos
2 česnakų skiltelės
60 ml alyvuogių aliejaus (pagal poreikį – daugiau)
1 aitrioji paprika
sauja bazilikų lapelių
1 šaukštas kepintų pinijų
druskos pagal skonį
500 g paruoštų bulvių gnocchi
1 mocarela
tarkuoto kietojo sūrio
Šoninę supjaustyk plonomis juostelėmis ir apkepink sausoje keptuvėje, kol paskrus. Supilk grietinėlę, pagardink pipirais. Pakaitink, ugnį sumažink ir palik, kol paruoši pomidorų padažą.
Į maisto smulkintuvą sudėk visus pomidorus, česnakus, papriką, bazilikus, pinijas, supilk pasatą ir aliejų. Sutrink, pagardink druska, jei reikia, įberk šiek tiek cukraus.
Virtinukus išvirk pagal ant pakuotės esančią instrukciją.
Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių.
Į kepimo indą sudėk pusę virtinukų, užpilk grietinėle. Sukrėsk visą pomidorų padažą ir likusius virtinukus. Pamaišyk, kad pasidengtų padažu. Uždėk mocarelos, pabarstyk kietuoju sūriu.
Kepk 10-15 min., kol ims burbuliuoti. Tada įjunk grilį ir paskrudink 1-2 min.
Valgyk, kol karšti. Kitai dienai nepalik – patiekalas nešildomas. Ne, nei teoriškai, nei praktiškai.