šeivamedžių ledai
Iš tiesų tai patys paprasčiausi (ir turbūt nekalčiausi, jei atsižvelgsime į kalorijas) ledai. Kartu ir labiausiai gaivinantys – juk karštą dieną vaisių sultis gardu gerti vienas, atvėsintas ledukais. O jei pamėgintumėt tas sultis sušaldyti? Beje, jeigu ledų formelių neturit, ledus gaminkite nedidelėse stiklinaitėse.
O šeivamedžių sulčių baidytis nereikia. Jei Londone visur karaliauja elderflower cordial, švediško šeivamedžių sulčių gėrimo (ar sirupo) visad galima rast Ikea.
Jį mėginkit keist bet kokiomis kitomis skaidriomis (nes šitaip dailiau atrodys kriaušės griežinėliai) sultimis – kad ir pasterizuotomis citrinų ar vynuogių.
Jeigu oras nesubalansuotas ledams, jie tinka ir tirpstančioms širdims atgaivinti :)
Receptas
6 porcijos
200–300 ml šeivamedžių gėrimo
cukraus sirupo pagal skonį (jei pritrūktų saldumo)
1 saldi kriaušė (ar kitų mėgstamų vaisių arba uogų)
Sultis sumaišyk su cukraus sirupu.
Nenuluptą kriaušę perpjauk ir supjaustyk plonais griežinėliais.
Į ledų formeles dėk po kriaušės griežinėlį, įpilk sulčių.
Dėk į šaldymo kamerą. Kai ims stingti, susmeik pagaliukus.
Šaldyk pernakt arba kol sustings.
Prieš ragaudamas, kiekvieną formelę (ar stiklinaitę) įmerk į vandenį ir trumpai palaikyk. Ištrauk ledus ir skanaus!