šalta rūgštynių sriuba
Tai šis tas panašaus į šaltibarščius. Teoriškai, dėl pačios idėjos – kefyro ir šviežių daržovių; virti nereikia, atvėsinti – pageidautina.
Skonis fainas. Kitoks, bet fainas. Rūgštokas, gaivus, vasariškas. Rūgštynių prireiks pačių šviežiausių, traškiausių, kokių rasit. O ožkų sūrio dėkit pagal skonį ar nuotaiką – mano patirtis sako, kad idealiausi patiekalai gimsta nuolat ragaujant.
2 nedidelės porcijos
100 g šviežių rūgštynių
400 ml šalto kefyro
1 šaukštas alyvuogių aliejau
citrinų sulčių (pagal skonį)
50 g minkšto ožkų sūrio (arba tiek pat avių ir ožkų fetos sūrio)
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 nedidelis agurkas
keli ridikėliai
2 virti putpelių kiaušiniai
Nuplautas rūgštynes sudėk į maisto smulkintuvą. Supilk kefyrą, aliejų, sudėk ožkų sūrį ir sutrink. Pagal skonį pagardink druska ir pipirais. Jei per tiršta, įpilk daugiau kefyro.
Agurką nulupk, supjaustyk nedideliais gabalėliais. Ridikėlius plonai suraikyk.
Sriubą išpilstyk į lėkštes, padalink agurkus, ridikėlius, per pusę perpjautus kiaušinius.
Adaptuota iš žurnalo Laima, 2017 m. Nr. 6