kynva, ryžiai, lašiša. kedgeree
Maisto istorijos.
Jų mano gyvenime likę lygiai tiek, kiek ir kiekvieno dirbančio ir skubančio žmogaus: savaitgalį šiek tiek daugiau ir kvapnesnių, šiokią dieną – mažiau poezijos ir improvizacijų, daugiau suplanuotų valgiaraščių.
Savaitgaliai, man rodos, turi būti ryškūs. Jei jau ne už lango (amžinas kiaulystės dėsnis), bent jau lėkštėj. Daug ir dar daugiau geltonos spalvos. Rytietiškų prieskonių. Kandančių svogūnų laiškų ir aitriųjų paprikų. Jūros sūrumo lašišų gabalėlių.
Britiškasis kedgeree nebūtinai turi būti ruošiamas vien iš ryžių. Traški kynva – puiki alternatyva.
~ kedgeree ~
keturiems:
200 g ryžių
100 g kynvos
1 šaukštas kokosų aliejaus (arba alyvuogių aliejaus)
1 svogūnas
2 česnakų skiltelės
3/4 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
3/4 šaukštelio ciberžolės
1 1/2 šaukštelio kario
kelios petražolių šakelės
ryšelis svogūnų laiškų
100 g rūkytos lašišos
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
jogurtinės grietinės
4 virti kiaušiniai
Ryžius ir kynvas atskirai išvirk pasūdytame vandenyje.
Nukošk ir palik atvėsti.
Keptuvėje pašildyk aliejų.
Sudėk susmulkintą svogūną ir česnakus, paprikų dribsnius.
Maišydamas kepk apie 5 minutes, kol suminkštės. Įmaišyk ciberžolę ir karį.
Dubenyje sumaišyk ryžius ir kynvą.
Sudėk kepintus svogūnus. Supjaustyk ir įmaišyk svogūnų laiškus, petražoles, lašišą.
Pagal skonį pasūdyk, pagardink pipirais.
Kedgeree padalink į 4 dubenėlius.
Uždėk po supjaustytą kiaušinį, įkrėsk šiek tiek grietinės.
Skanaus!
Anksčiau: