morkų tortas, kuriam neįmanoma atsispirti
~~~
1. Kepimo formą sutepk gabalėliu sviesto ir patiesk kepimo popieriaus.
2. Sviestą sutrink (plaktuvu ar stipria vyriška ranka) su ruduoju ir granuliuotu cukrumi iki vientisos masės, maišydamas po vieną įmušk kiaušinius.
3. Įmaišyk citrinos ir apelsino žieveles.
4. Atskirame inde sumaišyk miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir cinamoną.
5. Į sviesto ir kiaušinių masę supilk pusę sausojo mišinio ir plaktuvu vidutiniu greičiu išmaišyk. Supilk citrinos ir apelsino sultis.
6. Suberk likusį sausąjį mišinį, maišyk tol, kol gausi vientisą tešlą.
7. Galiausiai įmaišyk smulkia tarka sutarkuotas morkas ir susmulkintus graikinius riešutus.
8. Tešlą padalink į dvi dalis ir iškepk du blynus (150 laipsnių orkaitėje jie iškeps per 35-40 min.; patikrink mediniu pagaliuku).
9. Glajui sviestą sutrink iki glotnumo, tobulos kreminės konsistencijos. Darbas ilgas, bet taip reikia. Sudėk mascarpone ir vėlgi maišyk iki vientisos masės. Tobulos masės :) Suberk cukraus pudrą, įlašink vanilės, plaktuvo greitį sumažink ir gerai sumaišyk.
10. Kai torto blynai visiškai atšals (geriausia juos kepti iš vakaro, per naktį laikyti pridengtus, kad nesudžiūtų), apatiniojo viršų gražiai nupjauk, kad viršutinis gražiau gultų, ir sutepk glajumi iš pradžių apatinį, tuomet uždėk viršutinį.
11.Viskas :)
~~~
~~~
Skanaus!
Puikusis originalas – Pastry pal
O aš galvojau panaudosiu šitą puikų glaistą keksiukams papuošti – ir truputį užsisvajojau besukdama kremuką ir pamiršau, kad maskarponė – tieiog riebi grietinėlė. Taigi pasigaminau puskilį gero kaimiško sviesto… :)))
Skanaus :)
Ačiū, bandysiu :) Dar pagalvojau, jog rikotta čia puikiai tiktų, kiek lengvesnis variantas turbūt gautųsi. Bet kokiu atveju tikiu, kad bus laaabai skanu :)
20 cm :) Tik cukraus naudokit mažiau – nemėgstantiems labai saldžiai gali būt gerokai per saldu.
O kokio skersmens forma naudojama? :)
Dovile, kaip smagu, kad patiko! :) Ir ypač vyrui :)) Saldus – tikrai taip, gal reiktų kiek cukraus pamažint, po 3/4 stiklinės bert, bent paskutinįsyk kepdama taip dariau :)
SUPER!!!!!!!! Ačiū, gaminom šeimyna ir skonis buvo būtent toks, kokio tikėjaus.. vyras patenkintas, kaip slyva :))) Sekmadieniui kepsim ir nešimės į kviestinius pietus :)
p.s. tik jau laaaabai saldu.. jo vis norisi ir norisi, tik labai saldu :))
Kaip idealiai mascarpone išsukta! Puikiai :)
nepagadino ;) Tortukas tikrai gavosi: http://priestalo.lt/download/file.php?id=19005
Manau, kad ne :)
ačiū už patikslinimą :) Nu vis nesulaukiu, kol atvės :( Ragausim rytoj jau matyt… Į kremą įdėjau ne vanilės, o apelsino esencijos. Tikiuosi, reikalo nepagadins :)
Turi, tokie tie morkų tortai :)
Vai, sodą ir pamiršau įrašyt, patikslinau. Ji turėtų būti įmaišoma į sausąjį mišinį su miltais, kepimo milteliais, druska ir cinamonu.
Bet, jei iškilo ir be jos, ne tokia ir būtina, matyt :)
Manau, pavyko :)
Iškepė… Kepiau pusę porcijos, bet nedidelėje formoje, ženkliai storesnį (vieną). Kepiau kažkur valandą. Prie pagaliuko tešla nebelipo, bet šiaip tešla tokia drėgna. Taip ir turi būti? Girdėjau, morkų pyragai turi būti drėgni? Dabar laukiu, kol atvės… Beje, kuriuo momentu reikėjo dėti sodą? Aš jos taip ir neįdėjau, bet nepasigedau – iškilo torčiuks it keksas koksai :)
Laima, nepamiršk papasakot įspūdžių :)
Juliana, neturiu jokios sulčiaspaudės, todėl nelabai nutuokiu, kaip ten jos dar veikia be sulčių spaudimo :))
Niekada neturėjome tarkavimo mašinos, tai naudojomės sulčiaspaude. Taip, ji išspaudžia sultis, bet juk jas galima grąžint į visą masę ;)
Tiesa, kiekviena sulčiaspaudė kitokia – vienos trina smulkiau, kitos stambiau :) Man tai tikrai patinka, nieko netrinu rankomis :)
ok, tiesiog aš tarkas turiu trijų rūšių: stambią, smulkesnę ir trintuvę – suabejojau, ar reikalinga ta tarpinė, ar trinanti :) Žodžiu, bus šitas tortukas šiandien pas mane. Gal pyragaičius darysiu, ne tortą, nes mascarponės tik vieną indelį turiu :)
Juliana, kaip įdomu, teko mėginti? :) Apie sulčiaspaudę net nepagalvočiau ;) Ar neišsiskiria per daug sulčių?
O jeigu kas neturi bulvių trintuvės, tai tam puikiai tiks gera sulčiaspaudė ;)
Laima, tarkavom labai smulkia tarka (vergiškas darbas), bet vėliau apsižiūrėjom, kad žymiai paprasčiau būtų tiesiog elektrine bulvių tarkavimo mašina :) Manau, abu variantai galimi.
O sutarkuoti morkas reikia tiesiog smulkute tarka, ar sutrinti, kaip bulves bulviniams blynams?..
gabijenzai ir alkanieji studentai :)
Džiugu skaityt, kad jūsų skrandžiai pyragą įvertino :) Išties ir pati, matyt, skanesnio kol kas nesu ragavusi.
Ačiū už tokį išties nepakartojamo skonio tortą… Jis tapo mūsų vakarėlio vinimi, nors valgėm ir be pertepimo, kaip pyragą! Tą vakar kepėme net 2 morkainius… Bet šis vienbalsiai tapo lyderiu.. Apelsinų ir citrinų žievelės , bei riešutai suteikė ypatingą aromatą.. Rekomenduojam visiems! laaaaaaaabai skanu…
Alkanieji studentai, ir ne vien, gurmanai… ;)
Ačiū, merginos :)
Tortą tikrai rekomenduoju – po tokio fantastiško debiuto, manau, tikrai kepsiu dar ne vieną ir ne du :)
Absoliutishen fantastishen! Sveikinimai dideliausi, o mainais griebiu gabaleli sito oranzinio gerio…
Sveikinu su naujais namučiai ir šimtuoju įrašu!
O pyragas atrodo dieviškai, net seilės kaupiasi žiūrint į nuotraukas.
Morkų pyragai visad tobuli :) mmmm
Su 100-uoju įrašu :)
Dieve, visi tik kraustosi… Neneigiu, aš šitą šitą minti irgi seniai surezgus esu. Dabar tik gimsta dizainas ir poros savaičių bėgyje :) Woohoo :D
Šaunuolė. O morkų pyragus aš ŽIAURIAI mėgstu :)
Geros įkurtuvės :))
Su 100-tuku :)
Sveikinu su pirmuoju 100-uku ir pirmuoju tortu! (tikiuosi, ne paskutiniu? ;))
Man morkų pyragai ir tortai yra absoliučiai tobuliausias konditerinis išradimas. Taviškis atrodo nerealiai! Toks sultingas, su riešutėliais, su glaistu… Jezusmarja, net seilės tįsta bekomentuojant! :)