kepyklėlė

il bustrengo

Bustrengo – polentos, obuolių ir razinų pyragas, populiarus San Marine. Kadaise gamintas vien valstiečių, bustrengo ilgainiui tapo visuotinai mėgstamu desertu. Iš polentos saldumynų nėra tekę gaminti, šis pyragas – pirmoji kregždė :) Skonis iš dalies primena anksčiau gamintą jogurtinį manų pyragą, tačiau bustrengo nėra trapus, labiau pudinginis, sotus – gabalėlis jo puikiai užbaigtų vakarienę.
~ il bustrengo ~
 
beveik pilna stiklinė polentos
1,5 stiklinės miltų
pusė stiklinės maltų džiūvėsėlių
pusė stiklinės cukraus
500 ml pieno
3 kiaušiniai
4 šaukštai skysto medaus
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai razinų
5 vidutiniai obuoliai
1/2 šaukštelio malto cinamono
1 virintu vandeniu nuplikyto apelsino žievelė
1 – ” – citrinos žievelė
šiek tiek druskos
1. Kukurūzų miltus sumaišyti su džiūvėsėliais, miltais ir cukrumi.
2. Kitame inde lengvai paplaktus kiaušinius sumaišyti su pienu, medumi, alyvuogių aliejumi.
3. Sausą mišinį sumaišyti su šlapiu, gerai išsukti, suberti razinas, nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, cinamonu, apelsino žievele ir druska.
4. Kepimo indą ištwpti sviestu, supilti masę.
5. Kepti 150 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Jei viršus pr adės svilti, pridenkite folija. Ar iškepęs, tikrinkite įbedę peilį arba medinį pagaliuką.
~~~
~~~
Šiltas vakaras namuose, gabalėlis pyrago ir taurė vyno – antradienio pilnatvei pasiekti užteko tik tiek.

Skanaus!

Gaminta pagal Jamie Oliver. Jamie’s Italy
Originalaus recepto ieškokite pas Jamie

Pasidalinkite:

2 thoughts on “il bustrengo

  1. Sėkmės :)

    Darbe ką tik sulapnojau gabalioką ir darbo pabaigos lengviau sulaukt paliko :)

  2. Labai įdomus receptas, pabandysiu jį truputį pakaitalioti ir padaryti pusryčių apkepą.

Leave a Reply