blyneliai su ricotta pusryčiams

~~~

Myliu laisvadienius ir atostogas labiausiai dėl to, kad rytais galiu ramiai papusryčiauti.
Netranzuodama maršrutu vonia-kambarys-rūbų spinta-vėl vonia-vėl rūbų spinta, nes nepatinka esamas vaizdas, ramiai suvalgyti omletą, išsikepti blynelių, pasiruošti varškės su medumi, arbata, kakava, sultimis, pienu. Įsitaisyti su katinu ant kelių virtuvėje, klausytis rytinės radijo laidos, skanauti ir tiesiog svarstyti, koks tai vis dėlto brangus ritualas. Pasikrauti energijos visai dienai. 

Šįryt pusryčiavau saldžiai. Blyneliai pavyko purūs, kelių kąsnelių dydžio, net nepastebėjau, kaip greitai dingo iš lėkštės :)
blyneliai su ricotta pusryčiams
1 žmogučiui: 100 g ricotta sūrio
2 šaukštai miltų
1 kiaušinis
žiupsnelis malto muskato
1 apelsino sutarkuota žievelė
alyvuogių aliejaus kepimui
~~~

padažui:

1 obuolys
1 kriaušė
2 šaukštai skysto medaus
truputis vandens
1/2 šaukštelio malto cinamono
1/2 šaukštelio malto muskato

Blyneliams visus ingredientus sumaišyti, į įkaitintą keptuvėje aliejų dėti po šaukštą masės ir po kelias minutes skrudinti iš abiejų pusių. Išėmus nusausinti galimą aliejaus perteklių popierinėmis servetėlėmis – manieji pusryčiai niekada nebūna riebūs :)
~~~
~~~
Padažui nuluptą obuolį ir kriaušę supjaustyti kubeliais, sudėti į puodą, užpilti šiek tiek vandens, kad nepradėtų svilti, ant nedidelės ugnies troškinti 10 min., maždaug tiek, kiek laiko keps visi blyneliai. Suberti muskatą, cinamoną, supilti medų, išmaišius dar šiek tiek patroškinti ir nukelti nuo ugnies. Vaisius šiek tiek sutryniau šakute, kad padažas būtų labiau košinis.
~~~

Skanaus!

Pasidalinkite:

4 Comments

Add Yours
  1. 2
    julė

    dar kartą atrandu tavo blyniukus. jie skamba it it it būtų kokie tais varškėtukai mano varškės stingančiam krašte – ar taip ir yr’?

  2. 4
    julė

    tavo antroji pastraipa – toks tobulas tobulo ryto apvedžiojimas. žinia, tai patys pačiausi rytmečiai – lėti ir ramūs ir kvepiantys, vajei}

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *