raudonasis moliūgų karis

Nors dar prieš kelias dienas į plaukus sukosi pavasariu kvepiantis vėjas, šiandien vėl grįžo žiema. Kaip per ilgai užsibuvęs svečias, kuriam vis dar trypčiojant svetainėje vis dažniau imi žvilgčioti į laikrodį ir į indaplovę krauti indus. Suprask – šlepetes palik prie durų ir – iki malonaus. Kitais metais, ačiū, laimingai.

Žengusi didelį žingsnį į priekį, pagreitį sumažinu. Nes ankstyvą lietuvišką pavasarį tenka pavaikščioti tiptopais, kaip vaikystėj. Grįžtu prie jaukaus maisto, mat karis toks ir yra. Ir dar – šis receptas vienas skanausių šio mėnesio atradimų. Gana aštrus, labai kreminis, tirštokas dėl moliūgų tyrės, gausus skonių ir kvapų. Raudonasis, nes naudojama raudonoji kario pasta (Thai red curry paste).

RECEPTAS

4-6 porcijos

Gaminti (jei turi paruoštos moliūgų tyrės) 30 min.

2 šaukštai kokosų aliejaus

1 nedidelis svogūnas

4 česnako skiltelės

1,5 šaukštai tarkuoto imbiero

1/2 raudonos čili paprikos

1 nedidelė raudona saldžioji paprika

3 šaukštai raudonosios kario pastos (Thai red curry paste)

apie 400 ml kepto moliūgų tyrės*

100 g virtų konservuotų avinžirnių

1 šaukštelis maltos ciberžolės

400 ml kokosų pieno

ketvirtadalis brokolio

žirnių ankščių

druskos

1. Puode storu dugnu pašildyk aliejų. Sudėk raikytą svogūną, smulkintus česnakus ir čili, tarkuotą imbierą. Kepink maišydamas 2 min.

2. Sudėk plonomis juostelėmis pjaustytą papriką ir kario pastą. Pakepk maišydamas dar 2 min.

3. Supilk moliūgus, išmaišyk. Patroškink porą minučių ir supilk kokosų pieną, suberk ciberžolę, žiupsnį druskos.

4. Užvirk, ugnį sumažink. Uždenk, troškink 15 min.

5. Likus 4 min., sudėk brokolio žiedynus, žirnių ankštis ir avinžirnius, supilk citrinos sultis. Patiek karštą su šviežiomis kalendromis ir šviesia duona (geriausia – su indiškomis naan duonelėmis).

* moliūgo tyrės paruoši taip: dalį moliūgo supjaustyk kubeliais, sudėk į kepimo formą. Pabarstyk druska, pašlakstyk aliejumi. Uždenk folija, pašauk į 200 laipsnių orkaitę maždaug 45 min., kol moliūgą galėsi persmeigti šakute. Sutrink blenderiu.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:
error0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *