migdolinis pyragas su šilauogėmis

Italai migdolinį įdarą pyragams vadina „frangipane“ – jis labai dera su uogomis, tiek šviežiomis, tiek ir šaldytomis. Šis pyragas gardžiausias su mėlynėmis arba šilauogėmis, tačiau galite pamėginti ir su avietėmis arba serbentais.

RECEPTAS

10 gabalėlių

Gaminti 1 val. 20 min.

Krepšeliui:

120 g miltų

1 šaukštas cukraus

60 g šalto sviesto

1 kiaušinis

2 šaukštai šalto vandens

Įdarui:

180 g maltų migdolų

100 g cukraus

110 g minkšto sviesto

2 kiaušiniai

200 g šaldytų mėlynių arba šviežių šilauogių

  1. Miltus sumaišyk su cukrumi. Sudėk kubeliais pjaustytą sviestą ir pirštais įtrink į miltus, kad gautum trupinius.

  2. Kiaušinį šakute suplak su vandeniu ir supilk į miltus. Suminkyk tešlą.

  3. Iškočiok, įtiesk į 23 cm skersmens pyrago kepimo formą neaukštais kraštais ir prispausk prie dugno ir kraštelių. Tešlos perteklių palik. Statyk į šaldytuvą, kol paruoši įdarą.

  4. Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.

  5. Dubenyje išsuk sviestą su cukrumi, suberk migdolus, įmušk kiaušinius ir išsuk iki vientisos masės.

  6. Į kepimo formą su tešla įtiesk kepimo popieriaus, iki viršaus priberk džiovintų pupelių arba ryžių (tai svarbus žingsnis, kad tešla nepakiltų). Kepk 10 min. Popierių su pupelėmis / ryžiais nuimk ir kepk dar 6-7 min., kol šiek tiek parus. Nupjauk tešlos perteklių.

  7. Sukrėsk įdarą, išlygink paviršių. Išdėliok uogas, lengvai įspausk į tešlą.

  8. Kepk apie 30-35 min., kol paviršius sutvirtės ir parus. Palik formoje šiek tiek atvėsti.

    Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *