šokoladinis pudingas

Labai greitas desertas ne tik šokoholikams! Pudingas arba kremas – su Nutella, kuri suteikia to gerojo kremiškumo ir riešutiškumo ir dera su šokoladu. Toks naminis Ferrero Rocher variantas puodeliuose :)

Rašydama pagalvojau, kad faina būtų ne tik apibarstyti kepintais riešutais, bet ir kelis lazdynus paslėpti pudinge!

RECEPTAS

Receptas 4-iems. Proporcijas galima (rekomenduojama) didinti :)

2 šaukštai cukraus

1 1/2 šaukšto kukurūzų miltų

1 1/2 šaukšto kakavos

170 ml pieno

120 ml riebios grietinėlės

60 g pieniško šokolado

20 g juodojo šokolado

2 šaukštai Nutellos

lazdynų riešutų

1.Prikaistuvyje sumaišyk cukrų, kukurūzų miltus ir kakavą.

2. Sumaišyk pieną ir grietinėlę ir po ruputį nuolat maišydamas šluotele supilk į sausąjį mišinį. Užvirk.

3. Maišydamas virk 2 min., kol ims tirštėti. Nukaisk.

4. Sudėk sulaužytus šokoladus, Nutellą, ištirpink. Sukrėsk į puodelius.

5. Lazdynų riešutus pakepink keptuvėje, pasmulkink. Apibarstyk pudingą.

6. Jei norėsi jį atvėsinti (man toks skanesnis), prieš dėdamas į šaldytuvą uždenk maistine plėvele.

Pasidalinkite:
error0

2 Comments

Add Yours
  1. 2
    Laima

    Labai skanu, bet man nesutirštėjo. Nukėliau nuo ugnies, pradėjus tirštėti, ir nemaniau, kad vėsdamas nesustings labiau. Kitąkart, žinoma, pavirčiau iki tirštumo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *