mėsos kukulių sriuba

Kai aną savaitę sustirę sukritom į jaukią vietą sušilti, daug negalvodami paprašėm dienos sriubos. Skaniai nuskambėjo padavėjo ištartas kodinis „bulvienė“ – o pirmas įspūdis renkantis maistą mane retai apgauna. Ir sriuba buvo puiki! Soti, karšta, daug daržovių, mėsos kukulių – jaukus paprastas maistas.

Grįžusi namo, po kelių dienų užsimaniau tokios pat. Man regis, pavyko. Iš šio kiekio produktų išeis didelis puodas, atstosiantis ir sriubą, ir antrą patiekalą :) Du viename – juk tobula!

RECEPTAS

MĖSOS KUKULIŲ SRIUBA

400 g maltos kalakutienos
1 nedidelis susmulkintas svogūnas
prieskoninių žolelių (petražolių, krapų ar pan.)
1-2 šaukšteliai kynvos (nebūtina, man skaniau)
1 kiaušinis

aliejaus arba ghi sviesto kepti
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
1 morka
2 bulvės
1-1,5 litro vištienos sultinio
1 lauro lapas
krapų šakelė
svogūno laiškų
druskos ir juodųjų pipirų

1. Kukuliams visus ingredientus sumaišyk.
2. Keptuvėje pašildyk aliejų arba sviestą. Sudėk smulkintus svogūną ir česnakus. Apkepink, kol taps permatomi.
3. Sudėk tarkuotą morką, pasūdyk, įberk pipirų ir pakepink kelias minutes.
4. Į užvirtą sultinį sudėk kukulius (drėgnomis rankomis formuoti lengviau), keptas daržoves, kubeliais pjaustytas bulves, lauro lapą ir virk ant lėtos ugnies apie 20 min.
5. Baigdamas įmaišyk pjaustytus krapus.
6. Išpilstęs sriubą į lėkštes, įdėk smulkintų svogūno laiškų. Ir grietinės :)

Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *