vieno puodo makaronai su pomidorų padažu

Esu chaotiška asmenybė. Neretai noriu aprėpti daugiau, nei gebu įveikti. Todėl iš vakaro priplanuoti planai kitą dieną paprastai pamažu ima trupėt kaip smėliniai pyragaičiai, nes iš to didelio noro ir džiaugsmo išgelbėti save ir pasaulį imu blaškytis ir…  Lieku nieko  nepešusi. Ar man trūksta disciplinos? Nežinau, bet visko gali būti.

Tiksliai žinau viena – šiame norų prieš galimybes ir, regis, niekada nemiegančiame pasaulyje noriu gyventi skaniai (ir, pagal galimybes, sveikai). Skaniai mano suveltame gyvenime lygu greitai, nes dar turiu tiek visko nusimačiusi!

Makaronai su pomidorų padažu – maisto žanro klasika. Tik ar kada bandėt ne iš pradžių pasigamint padažo ir tada išsivirt makaronų, o jų išsivirt tiesiog padaže? Paprasta kaip dukart du ir dvigubai greičiau! Man tinka – ir puodų plauti mažiau (haha; indų plovimui mano planų sąraše vietos niekad nėr). Beje, šis receptas – iš mano mylimiausio užrašų knygelės skyrelio, pavadintu „Iš akies“. Mat ingredientų visada tiek ir dedu, na, tik pomidorų visada skardinę, o visa kita – tiek, kiek norisi.

Makaronus šįkart naudojau Al Dente Gluten Free, be glitimo, iš kukurūzų miltų, nes kartais visai smagu susilaikyti nuo kvietinių miltų. O koks nuostabus jų pakuotės dizainas! Complimenti.

RECEPTAS

3-4 porcijos

Gaminti 30 min.

alyvuogių aliejaus,

1/2 svogūno,

2 česnako skiltelės,

400 g konservuotų vyšninių arba smulkintų pomidorų,

1/2 smulkiai pjaustytos cukinijos,

250 ml vištienos sultinio,

dosni sauja smulkintų bazilikų,

1 šaukštelis džiovintų raudonėlių,

saujelė Kalamatos alyvuogių be kauliukų,

300 g makaronų vamzdelių Al Dente Gluten Free,

druskos, juodųjų pipirų,

žiupsnis aitriosios paprikos,

1-2 šaukšteliai cukraus,

mini mocarelos patiekti + tarkuoto kietojo sūrio pagal poreikį.

  1. Giliame puode įkaitintame aliejuje apkepk smulkintus svogūną ir česnakus, kol taps permatomi.

  2. Sudėk likusius ingredientus, išskyrus makaronus. Užvirk, patroškink kelias minutes.

  3. Sudėk makaronus ir virk uždengęs ant lėtesnės ugnies, kol makaronai taps al dente.

  4. Jei reikia, įpilk dar sultinio arba vandens. Paragauk, galbūt trūksta prieskonių.

  5. Patiek su mocarela, tarkuotu sūriu.

ĮRAŠAS PARUOŠTAS BENDRADARBIAUJANT SU WWW.FOKSAS.LTĮSPŪDŽIAI – MANO ASMENINĖ NUOMONĖ.

Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *