pica ant skrebučio su pomidorais ir chorizo

Bet prieš tai – istorija.

Sėdžiu kavinėj, laukiu savo picos. Matau iš tolo ateinantį tamsaus gymio vyriškį. Šypsosi man. Ir aš šypsausi. Man nuobodu, aš laukiu picos, jis fainas, aš faina, juk negaila. Taisausi plaukus, koja ant kojos, flirtas per atstumą ir ten viską. Likus keliems metrams iki manęs, sako: „Hello, Jurgita.” Kol bandau prisiminti, ką veikiau praėjusią vasarą, jis praeina mano staliuką ir atsisėda šalia šviesiaplaukės, pasirodo, irgi Jurgitos, man už nugaros. #damn #lifehappens #nepaejokorta #easycomeeasygo #jurgajurgita 

___________________

Ar jums taip buvo? :)

O dabar pakalbėkim apie picą. Puristai mane apmėtytų pomidorais, nes tai, ką matot foto, iš tiesų netikra pica. Grynų gryniausia apgavystė, kaip ir žlugusios viltys mano istorijoj :) Bet ji kuo puikiausiai apgauna skonio receptorius, nes turi visas picos sudedamąsias: • pagrindą, • pomidorų padažą, • dešros ir sūrio. Vaikai mėgsta! Tėvai mėgsta. Laimi visi :)

R E C E P T A S 

SKREBUČIAI SU POMIDORAIS IR CHORIZO DEŠRA

10 skrebučių

Pagaminsit labai greit

padažui:  

1 svogūnas

1 šaukštas alyvuogių aliejaus

3 dideli pomidorai

po 2 šaukštelius šviežių smulkintų raudonėlių ir bazilikų (arba po 1 šaukštelį džiovintų)

¾ šaukštelio druskos

žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų

125 g mocarelos sūrio

100 g chorizo dešros

10 riekelių duonos skrudinti

vyšninių pomidorų

šviežių bazilikų patiekti

1. Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą užtiesk kepimo popieriumi.

2. Padažui svogūną susmulkink ir pakepink įkaitintame aliejuje. Sudėk smulkiai pjaustytus pomidorus, žoleles, druską, įberk pipirų. Troškink ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės, apie 10 min.

3. Mocarelą ir dešrą supjaustyk riekelėmis. Duoną paskrudink skrudintuve arba orkaitėje.

4. Riekeles aptepk padažu, uždėk dešros ir mocarelos, vyšninių pomidorų. Orkaitėje kepk 10 min.

Draugaukime instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Gaminote ir nufotografavote? Žymėkite #duonosirzaidimu 🙏

Pasidalinkite:

1 Comment

Add Yours

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *