aštri žirnelių sriuba su kokosų pienu

Nėr ko ir pridurti: sriuba kvapni, soti, kreminė.  Truputį  rytietiška. Dar labai greita ir baisiai gražios spalvos. Aštri – bet tai irgi malonu, kai gyvenime ima dominuoti neutralūs skoniai. Aš tikriausiai aštrinčiau dar labiau ir kitą sykį dėčiau tris šaukštus žaliojo kario. Beje, manau, kad vietoj vandens labai tiktų geras naminis vištienos sultinys!

Siunčiu linkėjimus į Rytus ir jau imu norėt pavasario. Ši spalva tikrai turi magijos :)

R E C E P T A S

keturiems:

aliejaus kepti

1 svogūnas

2 česnako skiltelės

2 šaukštai žaliojo kario pastos

600 g šaldytų žirnelių

400 ml kokosų pieno

300 ml vandens

1/2 žaliosios citrinos sulčių

druskos pagal skonį

ridikėlių daigų, kokosų traškučių, žalios aitriosios paprikos, kalendros lapelių patiekti

Susmulkintą svogūną pakepink aliejuje, kol suminkštės. Sudėk išspaustas česnako skilteles, karį ir pakepink dar minutę.

Supilk vandenį, kokosų pieną, suberk žirnelius. Užvirk, ugnį sumažink ir virk 8 minutes. Sutrink blenderiu.

Supilk citrinos sultis, pagal skonį pasūdyk. Patiek karštą su pagardais.

Susitikim instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

2 Comments

Add Yours
  1. 2
    Aure

    Sakoma sriuba būna skani arba įdomi :) šita sriuba nuostabiai skani! Ačiū, būtent toks receptas dėl kurio dievinu šį blogą! :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *