kūčiukai

Traškūs ar minkšti?

Visų skirtingi favoritai, galvojau traškindama tuos traškiuosius kūčiukus iš parduotuvės ir vis užmesdama akį, ką ten „Notting Hille“ veikia Julia su Hugh (kalėdinis laikotarpis man – filmų apie Kalėdas, meilę ir kitus gražius dalykus laikas. Tada joks saldu negali būti per saldu. Norisi daug ir dar daugiau, didelėmis porcijomis).

Kiek save pamenu, visada mėgau minkštus. Mažas mielines bandukes. Tokias kepdavo močiutė. Šie, nuotraukose, irgi iš minkštųjų. Bet šiemet… Šiemet jų noriu visokių.

Pagal šį receptą kūčiukų iškepsite nedaug, kelias geras saujas. Jie prėski – dėl to ir prėskučiais vadinami, jei norite saldesnių, įberkite 1-2 šaukštus cukraus.

R E C E P T A S

KŪČIUKAI

125 ml šilto vandens

1 šaukštelis sausų mielių

1 šaukštelis cukraus

210 g miltų

žiupsnis druskos

1 šaukštas aguonų

1 šaukštas rapsų aliejaus

Į šiltą vandenį suberk mieles ir cukrų. Išmaišyk ir palik šiltoje vietoje 5 min., kol vandens paviršius suputos.

Dubenyje sumaišyk miltus, druską ir aguonas. Supilk aliejų, vandenį su mielėmis. Išmaišyk ir užminkyk tešlą.

Ją įdėk į dubenį, uždenk ir palik šiltoje patalpoje 1 val.

Įkaitink orkaitę iki 170 laipsnių. Kepimo skardą pabarstyk miltais.

Imk po gabalėlį tešlos ir rankomis ant stalo iškočiok ploną virvelę. Aštriu peiliu padalyk ją į maždaug 1 cm pločio kūčiukus.

Sudėk į skardą, kepk apie 15-20 min. kelis kartus sukratydamas skardą, kol pagels.

 

Pasidalinkite:

3 Comments

Add Yours
  1. 3
    Virginija

    Atrodo taip skanu. Niekada negaminuns kuciuku, siais metais nusprendziau pagaminti pati. Tai vis ziurineju ivairius receptus. Skaitant jusu recepto gaminimo eiga, kiek suabejojau ka daryti. Suberti mieles ir medu? (medus neminimas ingridientu sarase). Ar neturetu buti cukrus ir vanduo?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *