sumuštiniai su ant grotelių kepta jautiena

Vasara lygu kepsniai ant grotelių.

Ir jiems reikia pačių geriausių sudedamųjų. Pirmiausia – mėsos. Man skaniausia jautienos nugarinė, ji – tobula mėsa didkepsniams, o šie, supjaustyti plonomis juostelėmis, idealiai tinka sumuštiniams.

Tada dar reikės duonos – skaniausios ir šviežiausios, kokią rasit.

Daržovių – man su jautiena dera paprasčiausios salotos ir bazilikai, papildomo skonio suteikia kepintos konservuotos paprikos.

Ir pomidorų padažo – paties mėgstamiausio. Jiems esu išranki – ilgai vartau stiklainiukus, skaitydama etiketes. Čia naudojau Daumantų Karališką su saulėje džiovintais pomidorais. Jis puikus! Ne tik be konservantų ir saldiklių, bet ir su juntamais pomidorų gabalėliais ir malonaus saldžiarūgščio skonio. Užtepti jo ant kepintos duonos riekės, kloti jautienos juostelę, traškių salotų, bazilikų, paprikų… Man regis, tradiciniai šašlykai gali dūsauti kampe :)

R E C E P T A S

SUMUŠTINIAI SU ANT GROTELIŲ KEPTA JAUTIENA

5 sumuštiniai

marinatui:

250 g jautienos nugarinės

2 česnako skiltelės

1 šaukštas smulkintų rozmarinų

1 šaukštas džiovintų raudonėlių

1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių

2 šaukšteliai balzaminio acto padažo

3 šaukštai alyvuogių aliejaus

1 šaukštelis druskos

dosnus žiupsnis maltų juodųjų pipirų

įdarui:

kelios marinuotos keptos paprikos

kelios petražolių šakelės

salotų lapų, bazilikų lapelių

Daumantų Karališko pomidorų padažo su saulėje džiovintais pomidorais

šviesios duonos riekelių

Padažui česnakus išspausk ir sumaišyk su visais padažui skirtas ingredientais.

Mėsą įdėk į dubenį, užpilk padažu, išmaišyk. Dubenį uždenk maistine plėvele ir palik marinuotis šaldytuve kelias valandas, geriausia pernakt.

Paprikas susmulkink ir sumaišyk su smulkiai pjaustytomis petražolėmis.

Mėsą kepk ant įkaitusių grotelių arba keptuvėje su grotelėmis po 4-5 min. iš abiejų pusių.

Iškelk, padėk į lėkštę ir prieš pjaustydamas palik 5 min.

Duoną paskrudink ant grotelių, pusę riekelių aptepk pomidorų padažu, dėk plonomis riekelėmis pjaustytos jautienos, paprikų, salotų lapų, bazilikų, apvožk likusiomis riekelėmis.

Sumuštinius patiek šiltus.

ĮRAŠAS SUKURTAS BENDRADARBIAUJANT SU DAUMANTais. ĮSPŪDŽIAI – MANO ASMENINĖ NUOMONĖ.

 

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *