skrebučiai su gvakamole, lašiša ir ridikėliais

Greitos dienos, greiti darbai, greitas maistas.

Galva sukasi nuo suvokimo, kad jau žiema už ribos, kad eina trečias metų mėnuo, kad gyvenimas verda – ir aš jame, nieko nematydama, nejausdama, įjungtas autopilotas, užverstos knygos, pamiršti pomėgiai, saulė už lango, pamiršta pati sau.

Maistas greitas, kaip ir gyvenimo tempas. Šis iš tiesų be recepto ir iš galvos, šio bei to ir trečio – vienintelė didesnio dėmesio reikalauja gvakamolė. Tokią labiausiai mėgstu – trintą šakute, kapotais svogūnais, būtinai su trupučiu česnako ir grietinės.

R E C E P T A S

SKREBUČIAI SU GVAKAMOLE, LAŠIŠA IR RIDIKĖLIAIS 

gvakamolei:

1 avokadas

1 šaukštas grietinės

1 šaukštelis citrinos sulčių

šakelė kalendrų

1/2 svogūno

1 nedidelė česnako skiltelė

druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

skrebučiams:

8 riekelės šviesios duonos

100 g sūdytos lašišos

ridikėlių

saulėgrąžų daigų

alyvuogių aliejaus

šviežiai maltų juodųjų pipirų

Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.

Gvakamolei avokadą nulupk ir sutrink šakute drauge su grietine ir citrinos sultimis. Susmulkink svogūną, česnaką, kalendrą ir sumaišyk su avokadu. Pasūdyk, įberk pipirų.

Duonos riekeles pakepk kelias minutes orkaitėje.

Aptepk gvakamole, uždėk lašišos, pjaustytų ridikėlių, daigų. Pašlakstyk aliejumi, pabarstyk pipirais.

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *