varškės ir manų kruopų pyragas

Kai turiu per daug protinės veiklos (atrodo, kad galva subyrės į šukeles, o smegenys išsibarstys kaip graikiniai riešutai ir nei vienų, nei kitų nebesurinksiu), geriausiai išsitaškau su dulkių siurbliu arba fotiku. Vienintelė sąlyga – fotografuot turiu sau. Neskubant, pakrapštant nosį, išeinant laukan apkarpyt visžalių krūmų, susimalant cukraus pudros kavamale, nulupant dešimt mandarinų nuotraukoms ir užsisvajojus penkis suvalgant.

Šitai vadinu poilsiu. Žinoma, puiku, kai fotoaparatą nusikabinus nuo kaklo dar galiu įnikt ir į pyragą, bet tai jau smulkmena.

Šis yra varškės ir manų kruopų, gal labiau apkepas, apsimetantis pyragu, bet viena kitam netrukdo. Su mandarinų sultim ir žievelėm, nes jų, kaip ir žiemos, laikas pamažu nueina į paraštes (na ir kas, kad sninga, tik nereikia mūsų gąsdint). Beje, tiktų ir citrinos sultys su žievele.

Skanus šiltas su uogiene, skanu trupinti ir šaltą vakare prie arbatos.

R E C E P T A S

VARŠKĖS IR MANŲ KRUOPŲ PYRAGAS

250 ml pieno

250 ml vandens

30 g sviesto

100 g manų kruopų

2 kiaušiniai

120 g cukraus

180 g varškės

1 šaukštelis vanilinio cukraus

1 mandarino sultys ir tarkuota žievelė

Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.

Pieną, vandenį supilk į prikaistuvį, sudėk sviestą. Pakaitink, kol sviestas ištirps, o skystis užvirs.

Sumažink ugnį, suberk kruopas ir nuolat maišydamas šluotele virk, kol sutirštės. Nukaisk.

Kiaušinius išplak su cukrumi, sudėk ir įmaišyk varškę, vanilę ir mandarino sultis su žievele.

Kiaušinių masę sumaišyk su manų koše.

20 cm skersmens kepimo formą patepk sviestu. Sukrėsk tešlą. Kepk 1 valandą.

Palik atvėsti arba valgyk šiltą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *