blynai ir šeivamedžių uogienė

Amerikiečiai, norėdami apibūdinti dviejų tobulai derančių dalykų sąjungą, turi posakį: a match made in heaven. Kulinarijoje tokių porų yra daug. Obuoliai ir cinamonas. Vyšnios ir persikai. Kakava ir tahini. Pomidorai ir vanilė. Perlinės pupelės ir žemės riešutų sviestas…

Braškės su rabarbarais.

O aš dar pridėčiau, kad šeivamedžiai galėtų būti tas trečiasis poroje, kuris ne skiria mylimuosius, o sujungia.

 ~ blynai su rikota ir šeivamedžių uogienė ~

uogienei:

300 g braškių

1 rabarbaro stiebas

70 g cukraus (arba pagal skonį)

1/2 citrinos sultys

3 šeivamedžių žiedynai

blynams:

90 g miltų

70 g cukraus

1 šaukštelis kepimo miltelių

3 kiaušiniai

 

250 g rikotos sūrio

vanilinio cukraus

Uogienė.

iš vakaro supjaustyk braškes, rabarbaro stiebą.

Užberk cukrumi, supilk sultis. Pastatyk į šaldytuvą nakčiai.

Kitą dieną ant vidutinės ugnies pakaitink, kol uogos sukris, o rabarbarai suminkštės.

Suberk šeivamedžių žiedelius ir pakaitink dar kelias minutes.

Nukelk nuo ugnies ir palik atvėsti.

Sukrėsk uogienę į stiklainį.

Blynai.

Dubenyje sumaišyk miltus, cukrų, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.

Atskirame dubenyje suplak kiaušinius su rikota.

Po truputį berdamas, įmaišyk sausąjį mišinį.

Įkaitink čirvinių blynų keptuvę.

Dėk po šaukštą tešlos ir iškepk 8 blynus.

Skaniausi šilti!

Prieš kelerius metus kepiau duoną su šeivamedžių žiedais. Tikrai taip – jie tinka ir į kepinius. O neseniai gaminau puikiausius ledus su jų sirupu. Tie smulkūs kvapnūs žiedai tokie universalūs!