24 citrininiai pyragaičiai Seniesiems

24 citrininiai pyragaičiai – po vieną mano saldžiai ir rūgštesnei jau beveik praėjusių metų akimirkai. Nes gyvenimas toks ir yra – saldžiarūgštis. Tik šiemet tų rūgščių dalykų gal buvo jau šiek tiek per daug.

Didelių Naujųjų metų ir tau, skaitytojau.

 ~ citrininiai pyragaičiai ~

115 g minkšto sviesto
50 g cukraus
1 kiaušinis
190 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių

citrininiam įdarui:

2 kiaušiniai
3 kiaušinių tryniai
60 ml riebios grietinėlės
1 didelė citrina
60 g cukraus

Sviestą išsuk su cukrumi iki purumo. Įmušk kiaušinį ir išsuk iki vientisos masės. Įmaišyk miltus ir kepimo miltelius. Suformuok tešlą, įsuk ją į maistinę plėvelę ir padėk į
šaldytuvą 30 minučių.

Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.

Atvėsusią tešlą padalink į 4 lygias dalis, o šias – dar į 6 gabalėlius.

Kiekvieną gabalėlį paversk rutuliuku. Sudėk į kepimo formeles ir prispausk prie kraštų. Jei tešla limpa prie rankų, sudrėkink jas vandeniu.

Kiaušinius, trynius, grietinėlę, sultis  ir  cukrų  išplak iki vientisos masės. Išpilstyk į formeles.

Orkaitėje kepk apie 15 minučių, kol įdaras sutvirtės, o tešlos krašteliai dailiai parus. Neperkepk.

Puošk plaktos grietinėlės pusnimi.

Skanaus!

Receptas ir foto iš Duonos ir žaidimų Nr. 1