galetė su burokėliais

Burokeliu pyragas galette

spalvinga – ta ryški, sodri, nė su kuo nesupainiojama spalva!

žemiškas burokėlių skonis.

krapais ir česnakais kvepianti varškė. čiobrelių lapeliai. traškus, sūrinis pyrago pagrindas.

su sriuba ar lengvomis salotomis. arba viena pati, dar šilta – ką tik iš orkaitės.

daugžodžiaut nesinori. buvo gerai.

nes burokėliai visada yra gerai.

~ burokėlių pyragas (galette) ~

tešlai:

1 1/2 stiklinės miltų (naudojau stiklinę įprastų kvietinių ir pusę – ryžių miltų)

žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų

100 g šalto sviesto

1/2 stiklinės smulkiai tarkuoto čederio

1/2 šaukštelio šviežių arba džiovintų čiobrelių lapelių

5-6 šaukštai šalto vandens

įdarui:

2 didesni virti burokėliai

90 g varškės

2 šaukštai grietinės

2 nedidelės česnakų skiltelės

kelios šviežių krapų šakelės

kelios šviežių čiobrelių šakelės

druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

Į dubenį suberk miltus, įberk pipirų, sudėk kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir pirštais trink tol, kol gausi birius it smėlis trupinius.

Sudėk tarkuotą sūrį, suberk čiobrelių lapelius, įpilk vandens ir užminkyk tešlą.

Burokeliu pyragas galetteJą įsuk į maistinę plėvelę ir padėk į šaldytuvą 15 minučių.

Varškę sumaišyk su grietine – jos dėk tiek, kad gautum skystesnę masę, kurią galima bus nesunkiai tepti.

Sudėk išspaustas česnakų skilteles, smulkiai supjaustytus krapus, pagardink druska ir pipirais, išmaišyk.

Tešlą iškočiok ant miltais pabarstyto stalo į maždaug 40 cm skersmens apskritimą. Jį padėk ant kepimo popieriumi užtiestos skardos.

Tešlą sutepk paruošta varške – kraštus palik tuščius.

Vieną greta kitos sudėk plonai supjaustytas burokėlių riekeles. Pasūdyk, pabarstyk pipirais, čiobrelių lapeliais.

Į vidų užlankstyk tešlos kraštelius, juos lengvai patepk pienu arba kiaušinio plakiniu.

Pyragą pašauk į 180 laipsnių orkaitę maždaug 40 minučių, kol dailiai pagels.

Iškepusį pyragą užbarsčiau trupučiu brinzos sūrio.

Skaniausias pyragas – šiltas! Atvėsęs netenka pusės gėrio.

Skanaus!

Tešla iš čia. Įdaro idėja – mano.

Daugiau burokėlių:

Burokėlių ir pomidorų  sriuba

Šaltibarščiai

~

Burokeliu pyragas galetteRecipe in English

~ beetroot galette ~
1  cup all-purpose flour + ½ cup rice flour
100 g cold butter, cubed
1/2 teaspoon thyme leaves
½ cup grated cheddar
5-6 tablespoons cold water
filling:
2 large cooked beetroots, sliced
90 g farmer's cheese/curd cheese/ricotta
2 tablespoons sour cream
2 small garlic cloves, crushed
few sprigs of fresh thyme and dill
salt
freshly ground black pepper
Preheat the oven to 180C.
Sift the flour into a large bowl. Add the cold cubed butter
and rub it into the flour with your fingertips until
the mixture resembles fine but coarse sand. Mix in
grated cheese, add the water and clench the mixture
together lightly. Wrap the dough in plastic and refrigerate
for 15 mins.
Mix the curd cheese with sour cream, crushed garlic, chopped
dill, season with salt and pepper.
On a lightly floured surface, roll the dough into about 40
cm wide round and transfer it to parchment-lined baking
sheet. Spread the curd mixture over the whole
surface, leaving a few cm border. Arrange the beetroot
slices on top of the dough. Fold the edges of the round
over the beets. Season with salt and pepper, scatter over
thyme leaves.
Brush the edges with milk or lightly beaten egg.
Bake the galette for about 40 mins. until the crust is
golden.

Enjoy!

Pasidalinkite:

5 Comments

Add Yours
  1. 2
    aure

    Jurgita, nereali galetė! 10++++ :] aš kepant galetes mėgstu visad įdėti tešlon dvigubai sūrio :D o į šią: burokėlius susluoksniavau su 1 dideliu obuoliu – labai man tas derinys tinka. itin patiko patiekalo kvapas ( ypač kočiojant tešlą čiobrelių aromatas tas…) , vaizdas ir skonis;] ačiū!

  2. 3
    Migle

    Aš ir :) burokai buvo vienas didesnių priešų, kol vieną dieną tiesiog beprotiškai juos įsimylėjau… et, ta vaikystė-kvailystė :D

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *