pica su bulvėmis, bri ir žolelėmis

Kai lauke pavasarinį lietų keičia saulė, o namuos pritrūksta šilumos kvapo, sumišusio su kepiniais, prieskoniais, žolelėmis ar kepamu česnaku, įjungiu orkaitę. Užminkau mielinę tešlą, popieriaus plonumo riekelėmis supjaustau daržoves, susmulkinu žoleles ir suraikau sūrį. Pasiruošiu ąsotėlį aliejaus, pipirų grūstuvėlį, į puodelį sumerkiu čiobrelius, užsikaičiu arbatos ir… Mano diena sušyla. Mano namai ima kvepėti saule, nerūpestingom dienom ir šviežutėle plonapade pica. Šį sykį – su bulvėmis, todėl dar labiau netikėta.

Skani ta pica. Kitokia ir neįprasta. Bulvės per keliolika minučių spėja virsti minkštutėmis, svogūnai lieka vos vos traškūs, pakvimpa česnaku, o picos pagrindas, jau ne sykį išmėgintas ir niekad nenuvylęs, džiugina traškiais krašteliais ir minkštu viduriuku. O kur dar sūris ir žolelės!

potato-pizza-with-brie-herbs-pica-su-bulvemis-bri-ir-zolelemis-3

~ pica su bulvėmis, bri ir žolelėmis ~

picos pagrindo recepto ieškok čia – pagaminsi dvi 30 cm skersmens picas

dar prireiks:

2-4 nedidelių, geriausia – šviežių bulvių

2 vidutinio dydžio svogūnų

2 skiltelių česnako

gabalėlio bri sūrio

po nedidelę saujelę šviežių čiobrelių, bazilikų ar, jei mėgsti, rozmarinų

druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

šaukšto džiovintų raudonėlių

alyvuogių aliejaus

Bulves gerai nuplauk, nušveisk šveistuku, bet nelupk ir kartu su svogūnais supjaustyk labai plonais griežinėliais – tam prireiks labai aštraus peilio ir nedrebančių rankų :) Arba mandolinos – ji ypač tinka pjaustyti kietas daržoves. Kuo ploniau jas supjaustysi, tuo geriau iškeps.

Česnako skilteles supjaustyk riekelėmis.

Pica su bulvemis, bri ir zolelemis

Paruoštą picos pagrindą iškočiok ant miltais pabarstyto stalo į plonoką apskritimą – bet ne per ploną, nes pica pavyks per trapi. Jį patepk aliejumi ir vieną greta kito išdėliok bulvių griežinėlius. Ant jų suberk supjaustytą česnaką ir svogūną. Pasūdyk, pabarstyk pipirais, raudonėliais.

Lengvai pašlakstyk aliejumi ir pašauk į 180 laipsnių orkaitę 15 minučių.

Picos krašteliai po 15 minučių turėtų būti gražiai pageltę. Ant picos sudėk riekelėmis supjaustytą sūrį, pabarstyk čiobrelių lapeliais ar sukapotais rozmarinais ir pašauk į orkaitę dar 5 minutėms arba tol, kol sūris išsilydys.

Ištrauktą iš orkaitės picą papuošk šviežių bazilikų lapeliais ir patiek dar šiltą.

Skanaus!

Piva su bulvemis, bri ir zolelemis

Pagal BBC Good Food receptą

Pasidalinkite:

11 Comments

Add Yours
  1. 1
    Jurgita

    aš tikrai nesu ekspertė :) bet skaičiau, kad mielinę tešlą užšaldyti galima jos nepakildinus, tik užminkius. išimtą iš kameros reikės atitirpinti ir pakildinti. pati nemėginau!

    o įprastas (trapias ir pan.) šaldyti galima tikrai.

  2. 2
    aure

    norėjau patarimo :)
    ar galima tokias tešlas kaip picų (su mielėm), galečių, kišų (tik tarkim be jogurto) šaldyti? kad pasigaminti daugiau ir reikalui esant išsitraukti. tas kitas suprantu, kad drąsiai, o mielines? nelabai išmanau tešlose, todėl labai praverstų eksperto patarimas :)

  3. 4
    Jurgita

    Aš čia kažkaip su atsakomaisiais komentarais vėluoju, mhm…
    Trumpai – smagu, kad atsirado tokį derinį išbandžiusių ir, jei nemėginot, verta. Ypač jei mėgstat Brie ir bulves, čia jie labiausiai draugauja.

    Puki ir garbaniau, liuks, kad patiko :) Ir prašom dėl crepes – skanių jų :)
    O man džiugu dėl dar vieno skaitytojo!

  4. 5
    Pukis ir garbanius

    Išbandžiau tik picos viršų – labai patiko :) kartosiu kada nors tikrai. Ir pažadu išbandyti ir Jūsų padą :)

    p.s. labai džiaugiuosi atradusi šį blog’ą :) kiek skanėėėėstų!ir dar ne į temą truputį: širdingai dėkoju už crepes receptą. Jis TOBULAS!

  5. 10
    Jurgita

    Aha, labai tiksliai – bulvės prie tešlos :) Bulvių duona man rods irgi su miltais maišoma? Žodžiu, smalsu buvo pabandyt – pasirodo, gerai gaunas. Tik prieskonių reikia nepagailėt, be jų būtų blankoka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *