riestainiai riestainėliai

Virš galvos skraido lėktuvai ir lakioja pūkuoti dangaus avinukai. Žolė dar drėgna po nakties lietaus, o saulė ima pašėlusiai kaitinti nuogas kojas. Už nugaros, tvenkinyje, žaidžia fontano purslai, prieš akis tyso dulkėta rūmų aikštė ir plazda vėliavos. Greta prisėdusiame idiliškame šeimos būrelyje mama sklaido knygą, brolis sesės batelyje jau paslėpė staigmeną, o basa didžiaakė mergaitė vis kariasi tėčiui ant pečių. Mano žmogus juokiasi ir klausia, ar aš elgiausi taip pat? Šypsausi ir linksiu, vaikystės visų panašiai jaukios.

Jau skaičiuoju dienas iki namų…

riestainiai

~ riestainėliai ~

2 stiklinės miltų

1/4 šaukštelio sodos

1/2 stiklinės cukraus

1 kiaušinis

4 šaukštai jogurto

50 g sviesto

cukraus ir cinamono mišinio riestainiams apibarstyti

Miltus sumaišyk su soda ir persijok į gilesnį dubenį.

Jogurtą, cukrų ir kiaušinį maišyk tol, kol cukrus ištirps. Minkštą sviestą gerai išsuk mediniu šaukštu arba plaktuvu, palaipsniui įmaišydamas jogurto, cukraus ir kiaušinio mišinį. Suberk miltus, labai gerai išsuk iki vientisos masės ir greitai užminkyk tešlą: jogurte esanti rūgštis, susilietusi su soda, sudaro anglies dioksidą, kuris ilgai minkant išgaruoja ir kepiniai pavyksta nepurūs.

Iš tešlos suformuok riestainėlius, apibarstyk cukraus ir cinamono mišiniu, išdėliok kepimo skardoje ir kepk 200 laipsnių orkaitėje 10-15 min., kol dailiai parus.

Vietoj jogurto gali naudoti grietinę, rūgpienį, kefyrą, pasukas. Jei naudosi skystesnį produktą, papildomai įberk miltų, kad minkant tešla neliptų prie rankų.

Riestainėlių nepamiršk apibarstyti cukrumi prieš dėdamas į kepimo skardą, o ne formoje, antraip cukrus ims svilti ir kepiniai pridegs.

Iš nurodyto kiekio produktų pavyks pagaminti 12-16 nedidelių, minkštų, kvapnių ir nuostabiai skanių riestainėlių.

riestainiai

Skanaus!

Šaltinis: Supermamos

Pasidalinkite:

22 Comments

Add Yours
  1. 1
    Jurgita

    Renata, dėkui už patarimus, kad užsukat ir kepat riestainius :) reiks ir man išsikept – jie tokie paprastučiai ir greiti!

  2. 2
    Renata

    Na ką, riestainių tešlą jau maišau trečiąjį kartą per pastarąsias pora savaičių :) Mano išrankiam vyrui labai ‘prilipo’ jie su pienu. Tiesą sakant, receptų šito skanumyno yra pilna visur, tačiau komplimentai Jurgitai, nes kai tik įsinoriu kažko įdomesnio, nuolat atsiverčiu šį puslapį ir atradusi ką nors įdomesnio, išbandau, kartais šį tą ‘patiuninguodama’. O grįžtant prie riestainių – man sviestas taip puikiai į masę neįsimaišo, kaip norėtųsi, nors jis ir kambario temperatūros, todėl man puikiai pasitarnavo blenderis, kuris sviestuką išsuko kuo puikiausiai, nepalikdamas jokių gabaliukų, o pabaigai, rekomenduočiau ne barstymą (nes didžioji dalis nubyra, bet gražiai paėmus riestainį jį šiek tiek įtrinti į cinamono ir cukraus mišinį ir gražiai atvertus įdėti į paruoštą skardą. Taip ant riestainių lieka daugiau cinamono ir cukraus pėdsakų.

  3. 8
    Citrina ir bulvė

    Ką tik iškepiau :) Namai taip skaniai pakvipo… :) Ir man gavosi tokie išsipūtę, kitą kartą reikės dar ploniau iškočioti. Eisiu ragauti su stikline pieno, o vakare vaišinsiu Citriną su kakava :) Tikras vaikystės prisiminimas…

  4. 9
    duonosirzaidimu

    Ačiū, Asta..
    Pasiilgau savo senų sąsiuvinių su receptais – namo grįžus reikės pavartyt ir idėjų pasisemt :)

  5. 10
    Asta

    neišpasakytas jaukumas – ir riestainiai, ir atsinaujinusi svetainė! pastebėjau, kad ir aš pastaruoju metu vis dažniau bandau atgaivinti visokius senus, močiutiškus receptus iš senų sąsiuvinių… šie riestainiai būtų pats tas vaikystės dienoms atminti :)

  6. 11
    duonosirzaidimu

    Odeta, dėkui.. Ir aš turiu panašių prisiminimų :)

    Reda, labai ačiū už tuos visus labai :)

    Viktorija, dėkui.. Nieko ypatingo čia visai, bet daugiau erdvės, šviesiau, vis kiek kitaip nei buvo :)

    Asta, mieliausiai pasidalinčiau :))

    Dėkui, Dovilyt. Na, ne visad jos nuostabios, bet būna pasitaiko kiek geriau :))

    Karolina, cha cha, o soda jam tikdavo? :)) Ar vyriškiams čia vienas ir tas pats? :))
    Beje, turiu pastebėt, kad jos visai nesijaučia, rūgštūs pieno produktai ją puikiausiai neutralizavo :)

    marrti, ačiū :) Per lietuvišką pievą! Jau visai greit :)

    Rennie, ačius. Žydi žydi, čia viskas žymiai anksčiau pradeda, o aš turėsiu, panašu, antrą pavasarį su alyvomis (juk jos dar žydi Lietuvoj?), liuks!

  7. 20
    duonosirzaidimu

    Ačiū, Ineta :) Pakeičiau kailiuką truputį :)

    Bulve, tik vaikystėj jie būdavo su skylutėm ir trapesni :) Saviškius iškočiojau į kiek per storas virveles, o kepdami labai išsipūtė. Skoniui nemaišo (labai labai patiko, bus kepami ne sykį tikrai), bet va vaizdo kitąkart norėsiu to tikresnio :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *