keksiukai su spanguolėmis ir sūriu

Mintis paversk žodžiais, ir žodžiai taps stebuklais. Tikėk.

Mūsų gyvenimas nepriklauso nuo vienos vietos. Arba nuo vieno būsto, ar vieno darbo. Išdrįsk.

…nes kiekvienos pėdos turi savo kelią. Atrask.

Bandyk vėl. Vėl klysk. Klysk geriau. Bandyk.

Pavasariai sugrįžta. Visuomet labai nauji… Nepamiršk.

Lietų, gyvenimą, šiltus vakarus, pasakas, draugystę, knygas, jausmus… Skanauk.

…kitais metais. Kitą žiemą, pilkiausią rudenį, ilgiausią pirmadienį, kitą mėnesį, rytoj. Visuomet.

Ačiū, kad užsuki.

Laimingų. Šviesių.

Jurgita

~ keksiukai su spanguolėmis ir sūriu ~

10 keksiukų reikės:

50 g natūralaus kreminio sūrio (Philadelphia ar panašaus)

6-7 šaukštų cukraus

50 g šviežių spanguolių

200 g miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

2 kiaušinių

75 ml saulėgrąžų aliejaus

šaukštelio vanilės ekstrakto

Spanguoles suberk į puodą, užpilk dviem-trim šaukštais cukraus ir ant vidutinės ugnies maišyk tol, kol jos ims sproginėti. Nukelk nuo ugnies, uogas šaukštu lengvai sutrink ir palik atvėsti.

Kreminį sūrį dubenyje išsuk su dviem šaukštais cukraus, pridenk ir padėk į šaldytuvą, kol gaminsi tešlą.

Tešlai gilesniame dubenyje išsijok miltus, suberk kepimo miltelius ir likusį cukrų, išmaišyk. Įmušk kiaušinius, supilk aliejų, vanilės ekstraktą, sudės atvėsusias spanguoles. Išsuk šaukštu iki vientisos masės. Neišsigąsk – tešla gali sunkokai maišytis ir būti tirštoka.

Į keksiukų formeles sudėk popierinius įdėkliukus arba naudok silikonines formeles. Šaukštu tešlos dėk tiek, kad užsipildytų maždaug 2/3 formelės.

Kiekvieno keksiuko viduryje padaryk duobutę, į ją įdėk arbatinį šaukštelį saldžios kreminio sūrio masės.

Kepk iki 170  laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min. arba tol, kol dailiai paruduos. Dėl visa ko patikrink mediniu smeigtuku (:

Atvėsink ir apibarstyk cukraus pudra.

Su arbata, šiuo metu skaniausia – English breakfast tea su smarkiai daug pieno (: – nedidukas, ne per saldus skanėstas. Man patiko labai. Kitą sykį kepsiu dvigubą porciją (:

Skanaus!

Recipe in English

~ cranberry and cream cheese muffins ~
50g soft cream cheese
6-7 tablespoons caster sugar
50g cranberries
200g plain flour
2 tsp baking powder
2 eggs
75ml flavourless oil, such as sunflower
1 tsp vanilla extract
Heat oven to 190C/170C fan/gas 5. Line a 10-hole muffin tin with
muffin cases or use silicone muffin cases instead. Beat the soft
cheese with 2 tabelspoons of the sugar and chill until needed. Heat
the cranberries together with 2-3 tablespoons of sugar until they
start to pop. Mash lightly and cool.

Sift the flour into a large bowl and add the remaining sugar, baking powder. Add the eggs, oil, vanilla and cranberry mixture, and
stir together. Don't worry if the mix looks a bit lumpy. Divide it between the cases, they should look about two-thirds full. Make
a small dip in the centre of each and put a blob of soft cheese in. Bake for 25 mins or until risen and golden. Cool on a wire rack.

I'd serve them with traditional English breakfast tea with milk on
the side (:

Enjoy!

Adaptuota pagal Good Food magazine, January 2011