~mano pasirinkimas šventiniam stalui I: pikantiški persikai~

Iki Kūčių liko… 4 dienos!

~~~

Šventei sukurti reikia mažai, bet kartu tiek daug… Brangių žmonių, šilumos namuose ir skanaus maisto. Be šių trijų ingredientų nei viena šventė neturės žavesio. Dar pridėkime žiupsnelį geros nuotaikos, lašelį šypsenų, garuojančios meilės puodelį ir turėsime tobulą šventę.

Ant mano šventinio stalo šiemet būtinai garbingą vietą užims šis patiekalas ar vieno arba kito patiekalo priedas, universaliai tinkantis ir Kūčių vakarienei, ir Kalėdų rytmečiui. Persikai išties pikantiški, jų pradinis salstelėjęs skonis papildytas imbiero aitrumu, pipirų aštrumu ir gvazdikėlių bei cinamono aromatu. Rekomenduoju.

~~~

~ pikantiški persikai ~

2 x 400 ml konservuotų persikų (tinka ir sirupe, ir natūraliose sultyse konservuoti)

šaukštas baltojo vyno acto

2 cinamono lazdelės

gabalėlis (maždaug 4 cm ilgio) imbiero šaknies, supjaustytos griežinėliais

keli nedideli džiovinti čili pipiriukai; susmulkinti

1/4 šaukštelio druskos

3-5 juodieji pipiriukai

3 gvazdikėliai

1. Persikus su visu skysčiu supilk į keptuvę.

2. Supilk actą, suberk prieskonius.

3. Užvirk, sumažink ugnį ir palik pagardą kelias minutes paburbuliuoti :)

4. Patiek dar šiltus su mėsa: tinka ir vištiena, ir virtas kumpis, iš esmės bet kokia mėsa. Labai skanu. Atvėsusius saugok šaldytuve.

~~~

Skanaus!

Šaltinis: Nigella