ir vegetarams

gnocchi su daržovėmis ir lęšiais

Šiandien pietūs ūkiški.

Labai sotūs ir kvapnūs. Visko čia daug, bet viskas ir puikiai dera tarpusavyje. Po vasaros pirmą mėnesį teko priimti ir prisipratinti naują rutiną, todėl laikas maistui buvo dalijamas tarp laiko vaikams, sau, darbui ir tiesiog buičiai. Raktiniai žodžiai – kuo paprasčiau ir greičiau. Ir sočiau – kad viename patiekale tilptų ir užpildantis, jaukus maistas, ir daržovės. Regis, šis vieno indo patiekalas su užduotimi puikiai susitvarko.

R E C E P T A S

Gnocchi su daržovėmis ir lęšiais

4 porcijos / per 40 min.

500 g paruoštų gnocchi

1 skardinės virtų lęšių

1 baklažano

1 raudonojo svogūno

2 česnako skiltelių

300 g vyšninių pomidorų

po saujelę žaliųjų ir juodųjų alyvuogių be kauliukų

100 g fetos

1 šaukštelio džiovintų raudonėlių

1 šaukštelio džiovintų bazilikų

1/4 šaukštelio harisos (arba maltos čili paprikos)

šiek tiek smulkintų mėtų

druskos

alyvuogių aliejaus

citrinos sulčių

1. Į dubenį sudėk gnocchi, perskalautus ir nusausintus sietelyje lęšius ir daržoves: kubeliais pjaustytą baklažaną, per pusę perpjautus pomidorus, griežinėliais raikytą svogūną, smulkintus česnakus, žoleles + kubeliais pjaustytą fetą ir alyvuoges.

2. Suberk prieskonius, sukrėsk harisą arba čili, pasūdyk, pašlakstyk aliejumi ir išmaišyk.

3. Viską sukrėsk į kepimo skardą.

4. Iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepk 30 min. Retsykiais pamaišyk.

5. Ištrauk ir apšlakstyk citrinos sultimis.

6. Man patiko valgyti su jogurtu arba grietine!

Pasidalinkite:

Leave a Reply