pietūs

pomidorų salotos su burata ir kumpiu

Visiškai fantastiškos salotos. Minimaliai pastangų, maksimalus rezultatas.

Jau atsiranda pirmųjų tikrų pomidorų, todėl carpe diem, bent jau man jų norisi kuo daugiau; ir vien su druska, ir grietine ar lengvai pamarinuotų balzaminiame acte su prieskoniais.

Būtinai pirkite buratą, mocarela čia taip nesuspindės. Ir nors lėkštėj salotas nuotraukoms stilizavau dailutėliai, jos skaniausios gerokai pamakaluotos prapjautoj kreminėj buratoj :)

Skanaus!

RECEPTAS

2 porcijos

Gaminti 15 min. ir laikas pomidorams marinuoti

300 g įvairiaspalvių vyšninių pomidorų,

2 šaukštai balzaminio acto,

4 šaukštai alyvuogių aliejaus,

po ½ šaukštelio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,

žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių,

1 česnako skiltelės,

4 bazilikų lapeliai,

2 figos,

salotinių sultenių,

keli griežinėliai vytinto kumpio,

2 buratos sūrio kamuoliukai,

kepintų kedrinių pinijų.

1.Pomidorus perpjauk perpus, sudėk į dubenį. Atskirame dubenėlyje sumaišyk balzaminį actą, aliejų, prieskonius, smulkintus česnaką ir bazilikus. Marinatu užpilk pomidorus, išmaišyk, palik kambario temperatūroje 2–3 val.

2. Paruoštus pomidorus dėk į lėkštes drauge su į keturias dalis perpjautomis figomis, salotinėmis sultenėmis, kumpio griežinėliais ir burata, pabarstyk kedrinėmis pinijomis.

3. Patiek su keptuvėje kepintomis, alyvuogių aliejumi apšlakstytomis ir česnaku įtrintomis šviesios duonos riekelėmis.

RECEPTAS PUBLIKUOTAS ŽURNALE LAIMĖ

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply