ir vegetarams

kreminė kukurūzų sriuba

Viena tų sriubų, kurios patinka visai šeimai. Suaugėliams – dėl skonių žaismo (rūkyta paprika čia būtina, nepraleiskite – tinka ir saldžioji, ir aitrioji), vaikams – žinoma, kad dėl popkornų, kurių čia leidžiama dėti tiek, kiek širdis geidžia.

R E C E P T A S

Kreminė kukurūzų sriuba

6 porcijos

Gaminti 30 min.

1 svogūnas,

2 šaukštai aliejaus,

4 nedidelės šviežios (arba virtos) kukurūzų burbuolės,

1 nedidelė bulvė,

500 ml daržovių sultinio,

1 šaukštelis maltos rūkytos paprikos,

200 ml grietinėlės,

spragintų kukurūzų, aitriųjų paprikų, kalendrų patiekti.

  1. Puode įkaitintame aliejuje pakepink susmulkintą svogūną, kol pagels. Sudėk supjaustytą bulvę, nuo kotelio nupjautus kukurūzų grūdelius, supilk sultinį.

  2. Užvirk, ugnį sumažink ir virk 15–20 min., kol kukurūzai suminkštės (arba trumpiau, jei naudosi virtas burbuoles). Baigdamas virti, suberk papriką.

  3. Sriubą sutrink rankiniu trintuvu su grietinėle. Patiek su spragintais kukurūzais, smulkintomis aitriosiomis paprikomis ir kalendromis.

Draugaukime ir instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Leave a Reply