marcipaninės bandelės
Ir ne tik marcipaninės. Dar šiek tiek kardamoninės ir anyžinės – absoliučiai pasiteisinęs eksperimentas. Skaniausios – kaip visad, ką tik iš orkaitės.
Galit kept ir vieną didelį pyragą – bus išties mažiau vargo.
R E C E P T A S
12-14 bandelių
tešlai:
120 g minkšto sviesto
40 g cukraus
žiupsnis druskos
350 ml pieno
2 šaukšteliai sausų mielių
650 g miltų
įdarui:
130 g minkšto sviesto
2 šaukšteliai malto kardamono
1 šaukštelis maltų anyžių
200 g marcipanų
1 kiaušinis bandelėms aptepti
migdolų plokštelių
Dubenyje plaktuvu išsuk sviestą su cukrumi ir druska.
Pieną pašildyk, nukelk nuo ugnies. Suberk mieles, išmaišyk ir palik 5 minutėms, kol paviršius suputos.
Pieną supilk į sviesto ir cukraus masę ir išsuk plaktuvu.
Suberk miltus ir užminkyk tešlą. Išversk ją ant miltais pabarstyto stalo ir minkyk 5 minutes. Gali prireikti įberti dar šiek tiek miltų.
Dubenį patepk aliejumi, sudėk tešlą. Uždenk maistine plėvele ir palik pakilti 1 valandai.
Orkaitę įkaitink iki 200 laipsnių.
Įdarui sviestą išsuk su prieskoniais. Marcipaną sutarkuok.
Atgnybk po 90 g tešlos ir iškočiok stačiakampį. Aptepk sviestu su prieskoniais, pabarstyk marcipanais. Pradėdamas nuo ilgosios tešlos stačiakampio pusės susuk standų ritinėlį. Perpjauk jį išilgai, sutvirtink galus ir susuk juostelę. Paruoštas bandeles dėk į formą, padengtą kepimo popieriumi.
Aptepk kiaušinio plakiniu, pabarstyk migdolų plokštelėmis. Kepk 20 minučių. Iškepusių orkaitėj nepalik – sudžius.
Daiva, paprasčiausią, parduodamą prekybcentriuose supakuotą pakuotėje, kaip šokoladas :) Jis būna kietas, galima tarkuoti.
laba diena,
sakykite, prašau, o kokį marcipaną naudojat?
Dėkoju