madlenos
Apie jas rašė Prustas, be jų nebūtų nė vienos prancūzų konditerijos knygos. Kokia madlenų paslaptis? Kiaušiniai, miltai, cukrus ir sviestas. Tikri kiaušiniai, tikri miltai – su visais glitimais, tikras cukrus – kad ir kokios legendos apie jį bebūtų kuriamos, tikras sviestas – ir jokių pakaitalų.
O visa kita – gryna fantazija. Man skaniausios – su vanile ir citrina.
R E C E P T A S
24 madlenos
100 g sviesto
100 g miltų
3/4 šaukštelio kepimo miltelių
2 kiaušiniai
100 g cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 citrinos sultys ir tarkuota žievelė
Sviestą ištirpink.
Miltus sumaišyk su kepimo milteliais.
Kiaušinius išplak iki purumo su cukrumi ir vanilės ekstraktu.
Į plaktus kiaušinius supilk sviestą, citrinos sultis, suberk ir įmaišyk citrinos žievelę ir miltus.
Dubenį pridenk ir palik pastovėti 20 min.
Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.
Madlenų kepimo formą patepk tirpintu sviestu. Dėk po šaukštą ar pusę tešlos.
Kepk 8-10 minučių, kol pakils ir dailiai pagels.
Palik šiek tiek atvėsti formoje, atsargiai iškelk ir apibarstyk cukraus pudra.
Ar reikia pridurti, kad suvalgytum tą pačią dieną?