24 citrininiai pyragaičiai Seniesiems
24 citrininiai pyragaičiai – po vieną mano saldžiai ir rūgštesnei jau beveik praėjusių metų akimirkai. Nes gyvenimas toks ir yra – saldžiarūgštis. Tik šiemet tų rūgščių dalykų gal buvo jau šiek tiek per daug.
Didelių Naujųjų metų ir tau, skaitytojau.
~ citrininiai pyragaičiai ~
115 g minkšto sviesto
50 g cukraus
1 kiaušinis
190 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
citrininiam įdarui:
2 kiaušiniai
3 kiaušinių tryniai
60 ml riebios grietinėlės
1 didelė citrina
60 g cukraus
Sviestą išsuk su cukrumi iki purumo. Įmušk kiaušinį ir išsuk iki vientisos masės. Įmaišyk miltus ir kepimo miltelius. Suformuok tešlą, įsuk ją į maistinę plėvelę ir padėk į
šaldytuvą 30 minučių.
Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių.
Atvėsusią tešlą padalink į 4 lygias dalis, o šias – dar į 6 gabalėlius.
Kiekvieną gabalėlį paversk rutuliuku. Sudėk į kepimo formeles ir prispausk prie kraštų. Jei tešla limpa prie rankų, sudrėkink jas vandeniu.
Kiaušinius, trynius, grietinėlę, sultis ir cukrų išplak iki vientisos masės. Išpilstyk į formeles.
Orkaitėje kepk apie 15 minučių, kol įdaras sutvirtės, o tešlos krašteliai dailiai parus. Neperkepk.
Puošk plaktos grietinėlės pusnimi.
Skanaus!
Receptas ir foto iš Duonos ir žaidimų Nr. 1