karštas šokoladas su levandomis
„Už langų dargana, vėjas drasko nuo medžių virpančius bejėgius lapus, lietus barbena į skardinę palangę, o senas beržas vis girgžda, girgžda… O viduje jauku, ant švarių grindų – namuose austi kilimai; tylutėliai atitipena rusvas katinas, atsisėda ant pakopos ir pratisai žiovauja, o paskui ima snausti. Ir širdyje taip ramu nuo jo snaudimo, nuo darganos už lango, ir visas pasaulis sutelktas aplink šiltus olandiškos krosnies šonus, kur stovi įdubusi užtiesta sofa ir guli apvožta neužversta knyga…“
T. Ustinova. Vienu atsikvėpimu
~ karštas šokoladas su levandomis ~
dviems
100 ml riebios grietinėlės
šaukštelis vanilinio cukraus
šaukštas cukraus
šokoladui:
500 ml pieno
1/2 šaukštelio džiovintų levandų žiedelių
160 g juodojo arba pieniško šokolado
Grietinėlę iki purumo išplak su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Indą pastatyk į šaldytuvą, kol ruoši karštą šokoladą.
Pieną supilk į prikaistuvį. Suberk levandas.
Pakaitink, kol pieno paviršiuje ims formuotis burbuliukai.
Nukelk nuo ugnies, uždenk ir palik 5 minutėms.
Praėjus laikui, pieną nukošk, levandas išmesk.
Pieną supilk atgal į prikaistuvį. Sudėk sulaužytas šokolado plyteles.
Kaitink ant vidutinės ugnies maišydamas, kol šokoladas ištirps, o pienas ims garuoti.
Karštą šokoladą išpilstyk į puodelius, uždėk po pusnį plaktos grietinėlės ir tuojau pat ragauk.
P.S. Levandos čia labai skanios ir visai neįkyrios. Gėrimas nėra tirštas ir besiveliantis burnoje – pats tas gurkšnoti kad ir susipylus į rankinį termosiuką šokinėjant per balas :)
Skanaus!
Recipe in English
~ lavender hot chocolate ~
serves 2
100 ml double cream
1 teaspoon vanilla sugar
1 tablespoon sugar
500 ml milk
1/2 teaspoon dried lavender buds
160 g dark or milk chocolate
Beat the cream with vanilla and sugar in a bowl until stiff peaks form. Refrigerate.
Heat the milk with lavender in the saucepan until the milk begins to simmer. Remove from the heat, cover the saucepan and leave to steep for 5 minutes.
Strain the lavender and return milk to the saucepan. Add the chocolate and let it melt over medium heat stirring constantly.
Pour the drink into mugs and cover with whipped cream.
Enjoy!
Vilma, dėkui. tiesą sakant, fotografavau turėdama itin mažai laiko. siau-bin-gai. turėdama omeny šį faktą, prisipažįstu, rezultatu esu visai patenkinta :)
ačiū ačiū, Gintare :)
Ieva Marija :))
taip taip, šokoladas (dažniausiai) fotogeniškas :)
žinai, gudrūs tavo mokytojai: o jei visam mieste dings elektra ir norėsis eklero su grietinėle? taip siaubingai, žinai, kai nėr kur dėtis. grietinėlės ir šluotelė yra, o elektros – neee :)) gausi plakt ranka. išsigelbėjimas, ką :))
aš manau, kad pavyktų ir be laktozės, kodėl gi ne. papasakok, jei mėginsi :)
Žaviuosi, kiek meilės ir kantrybės į nuotraukas įdėta.
Nezinau kas labiau sildo, zodziai ar tas nuostabiai atrodantis sokoladas… Ir nuotraukos tiesiog pasakiskos! :)
Kaip šilta, jauku, saldu… Noriu noriuuu :)
Grįžo komentarai! :)
Negalėjau susiturėti nepalikusi kelių brūkštelėjimų!
Šokoladas skamba labai labai! O nuotraukos jau kokios žavios! Nepirmą kartą pastebiu, jog šokoladas yra be galo fotogeniškas :)
Tik ne kokį šypsnį sukėlė man ta frazė „Grietinėlę iki purumo išplak su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.” Ir ypač žodis „išpalkti”, mat, žinai, mums neleidžia naudoti elektrinio mikserio, ir jeigu kada teko ranka plakti litrą grietinėlės arba dar geriau – RANKA iki purumo išsukti sviestą su crukrumi, žinosi apie ką aš kalbu :)
Beje, pastaruoju metu labai pasinešiau ant visokio sojos, migdolų, ryžių pieno… tikriausiai ir su juo pavyktų šis karštas šokoladas, ar ne? :)