braškių tortas
Kai oras ima kvepėti vasara, o lysvėse ir turgavietėse pamažėle atsiranda braškių, mes gaminame burnoje tirpstantį tortą. Didelį, gaivų, saldų ir labai braškinį. Tokį, kurio nereikia kepti.
Atsirenkam pačias saldžiausias ir gražiausias uogas. Nuraškom kotelius ir suguldom į dubenį ant sutrupintų sausainių. Užpilam saldžia, vaniline grietine. Ir pamirštam šaldytuve bent kelioms valandoms.
Tai maža ir gardi šeimos tradicija, laukiama kasmet – paprasta, subtili, ir visuomet dvelkianti namais, sodu, kvapniais vakarais, kai nužydi ievos, baigia snigti obelų žiedlapiais ir pradeda skleistis liepos.
~ braškių tortas ~
200 g šviežių braškių
5-7 sausainiai
2 šaukštai želatinos
6 šaukštai pieno
400 ml grietinės
200 g cukraus
šaukštas vanilinio cukraus
Braškes nuplauk ir nusausink. Sausainius sulaužyk.
Želatiną suberk į dubenėlį, užpilk pienu ir palik brinkti. Tada ištirpink karšto vandens vonelėje ir palik šiek tiek atvėsti.
Giliame dubenyje elektriniu plaktuvu iki purumo išsuk grietinę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilk tirpintą želatiną ir gerai išmaišyk.
Sulaužytus sausainisu suberk į gilų stiklinį dubenį. Ant jų sudėk braškes ir užpilk paruošta saldžia grietine – indą pajudink tarp delnų, kad skystis tolygiau pasiskirstytų ir nubėgtų iki sausainių.
Braškių tortą šaldytuve palik stingti bent 4 valandas ar, geriausia, per naktį.
Patiek šaltą.
Skanaus!
Receptas ir foto publikuoti knygoje Gyventi skanu.
Recipe in English
~ no-bake strawberry cake ~
200 g fresh strawberries
5-7 digestive biscuits
2 tablespoons powdered gelatin
6 tablespoons milk
400 ml sour cream
200 g sugar
1 tablespoon vanilla sugar
Wash and dry the strawberries. Crush the biscuits.
Pour the milk over powdered gelatin and leave to soak for a few minutes. Stand the bowl in a heatproof bowl of hot water and stir until the gelatine dissolves and leave to cool slightly.
Whisk the sour cream with sugar and vanilla sugar. Pour in the gelatin and mix well.
Lay the bottom of the large glass bowl with crushed biscuits. Add the strawberries and pour over the sweet sour cream.
Refrigerate overnight. Serve cold.
Enjoy!
Tikrai labai skanus pyragelis! Tik man isejo 1kg braskiu ir pakelis sausainiu duotam grietines kiekiui :) Bet oi kaip skanu!
vaaa – ir viskas tuo pasakyta :)
Ir mes tokį darom kasmet;). Su šituo tortu prasideda tikroji vasara:)
kams, sour cream :)
thanks for stopping by – hope you’ll love the dessert!
ačiū, Gabriele! :)
Marta, jis tikrai toks paprastas, bet man vasara be jo – ne vasara :) su kitom uogom irgi būt labai skanu!
Hi, your recipe looks delicious but i have one question is Whether you have used sourcream or dairy cream cause the english recipe says sour but the translation of your Lithunian recipe says cream.
Vau, atrodo nuostabiai, taip gaiviai ir vasariškai! :)
Atrodo taip paprasta, bet ta vasariška dvasia kaip veža! Darysiu ir aš tokį, mačiau bus šiemet braškių pas mamą. Tikriausiai su žemuogių ir mėlynių miksu turėtų irgi būti fantastiška, tik sunkiau pririnkti.
mama naudoja riebią, aš – liesesnę :) tinka abi.
O grietinės čia reikia riebios (30%), ar ne? ar tinka ir liesesnė?