gardžios dovanos

kokosiniais sausainėliais kvepiantys namai

Kokosiniai sausaineliaiNamai tikrai kvepės. Kiek nostalgiškai, gal kiek egzotiškai, gal truputį rudeniškai, bet neabejotinai jaukiai. Kai už langų pravirksta lietūs, kai šilumos norisi ieškoti minkštose, rankomis megztose, kojinėse ir plačiuose megztiniuose, o rankas šildyti apglėbus karšto gėrimo puodelį, neprošal pasilepinti. Šiltu kokosų, sumišusiu su vanile ir cukrumi, kvapu iš virtuvės, kuris palengva, per keliolika minučių, pavirs lengvučiais, minkštais ir be proto skaniais sausainėliais. Sausainėliais, kuriuos suvalgysite vienu ypu. Garantuoju :)

~ kokosiniai sausainėliai ~

maždaug 25 sausainėliams:

4 kiaušinių baltymai

maždaug 3/4 stiklinės cukraus

1/4 stiklinės miltų

keli lašeliai vanilės ekstrakto

300 g kokoso drožlių (naudoju maždaug dvi stiklines)

Pasiruošk puodą ir indelį, geriausia metalinį dubenėlį, kurį galėsi įstatyti į puodą. Vandens į puodą pripilk tiek, kad dubenėlio dugnas jo nesiektų.

Vandenį užvirink, įstatyk dubenėlį su baltymais ir cukrumi. Baltymus plak tol, kol jų padvigubės, sušils ir virs kreminiais gana standžiais debesimis.Kokosiniai sausaineliai

Kokoso drožles lengvai paskrudink sausoje keptuvėje, suberk į didesnį dubenį ir sumaišyk su miltais.

Baltymus įmaišyk į kokosą ir miltus, įlašink vanilės ekstrakto, išmaišyk ir pamiršk pusvalandį šaldytuve, kad atvėstų.

Orkaitę įkaitink iki 170 laipsnių.

Kepimo skardą padenk kepimo popieriumi arba pabarstyk miltais, sudrėkintais delnais formuok rutuliukus, užriesk skiauterėlę :) Kepk vidutiniškai 20 min. – kol dailiai apskrus.

Atvėsusius laikyk sandariame indelyje arba popieriniame maišelyje, antraip paviršius sukietės.

N.B. Šiuos sausainėlius paprastai kepu tada, kai lieka baltymų kur nors kitur panaudojus trynius, dėl to drąsiai gamink ir su dviem ar trimis baltymais – tiesiog atitinkamai sumažink likusių ingredientų kiekį. Svarbiausia taisyklė – kuo mažiau miltų ir bent kelis kartus daugiau kokoso drožlių, kad sausainiai būtų minkštesni.

Skanaus!

Kokosiniai sausaineliai~ Recipe In English ~

~ easy coconut cookies (coconut macaroons) ~
for 25 cookies:
4 egg whites
about 3/4 cup of sugar
1/4 cup all purpose flour
few drops of vanilla extract
300 g dried, sweetened and lightly toasted shredded coconut
In a stainless steel bowl, placed over a saucepan of simmering water,
whisk together the egg whites and sugar (the bottom of the bowl
shouldn’t reach the water!). when this mixture is nice and creamy,
remove from the heat and stir in the vanilla extrat, flour and
coconut. Refrigerate for about 30 minutes.
Preheat oven to 170C.
Form small balls between your palms, place them on the parchment-
lined or flour dusted baking sheet.
Bake for about 20 minutes or until golden brown. Store in an air-
tight container.

P.S. The best thing about these cookies is the fact that you can
make them with as many egg whites as you have at the moment. Simply
reduce the amount of the other ingredients.

Enjoy!

Šaltinis: IKI receptai

Pasidalinkite:

14 thoughts on “kokosiniais sausainėliais kvepiantys namai

  1. Sima :)) O tu išsikepk, ir nebereiks virtualiai gėrėtis :)

    momo, tikrai, dar lengvesnis būdas, dėkui :)

    Guoda, kaip gražiai parašei :) Džiaugiuos, kad pavyko net ir „nekonditerei” :)

    Ačiū, kad užsukat, mergaitės :)

  2. Kai aš tokia labai jau labai ne „nekonditerė” (nu man jie dažniausiai nepavyksta, gal todėl, kad nelabai saldumynus ir mėgstu), tai bet koks saldus skanėstas mūsų namuose šventė mano chebrai :) tai žinok, man kažkaip taip Kalėdom pakvipo namai nuo šitų sausainėlių:) nors ne koki imbieriniai, bet man tai Kalėdos jau buvo… o dar už lango tamsu ir šalta, tai prisivirėm arbatos ir storėjom sau :) Ačiū :)

  3. Aš kepu kokosinukus truputį lengviau – tiesiog į išplaktus baltymus (irgi 3-4) įmaišau kokosus ir 2-3 šaukštus miltų, šaukštu dėlioju sausainukus ir – viskas :)

  4. Aišku, tai juokinga, bet nuotraukos tokios skanios, kad net laižausi, žvelgdama į puikiuosius sausainėlius :D

  5. Ineta, o kokie skanūs! :))

    Mademoiselle, aha, citrinos žievelė tikrai tiktų :)

    Asta, aš irgi fanė, ir skonio, ir kvapo :) Ten šiaip nelabai lentos, bet pusiau, toks pritaikytinas dalykas buityje, gal kada įmesiu nuotraukas, kas tai per stebuklas apsilaupęs :)) Man labai patinka, puikų foną suteikia, nors, matydami mane fotografuojant, daug kas skeptiškai žiūrėjo „ką čia fotkini, gi gražesnių lentų yra”, bet, nuotraukas pamatę, apsigalvojo :))

    Karolina, suprantama :) Yra tokie mėsos kukuliai indiški saldžiame anakardžių padaže, man taaaip skanuuu… O maniškis nekenčia jų, kartais gąsdinu, kad imsiu ir pagaminsiu, nes negi viena sau darysiuos :))

  6. Kaip pasiilgau kokoso :)) senai kažką bedariau, nes turiu namie nemėgėją.. kaip pasakau, kad gaminsiu kažką iš kokoso patempia lūpą ir pastato gailiai akis, tada man suskausta širdis ir kepinys vėl keliauja į užmaršty :)

  7. Labai jaukūs sausainėliai :) Ir labai skanūs, neabejotinai. Aš didelė kokosų mėgėja, labai didelė :)
    Ak, ir dar tos lentos (?). Kiekvieną kart toks nekalto pavydo diegliukas dilgteli. Apėjau visą savo kaimą, nieko padoraus neradau, o kaip žaviai atrodo! :)

  8. Taip taip, šitie fajnuoliai yra nuostabūs ;) aš neretai dar ir žaliosios citrinos odelės šiek tiek įtarkuoju dėl nuostabesnio aromato :)

  9. Maždaug trys ketvirtadaliai stiklinės, t.y. ne visa stiklinė, o jos dalis, su miltais tas pats, vienos stiklinės dalis, mažiau nei pusė.
    1/2 stiklinės būtų lygiai pusė 1 stiklinės, 1-2 stiklinės reikštų, jog reikia sunaudoti vieną arba dvi stiklines :)

  10. maždaug 3/4 stiklinės cukraus
    1/4 stiklinės miltų

    cia stiklines?? ta prasme trys/keturios stiklines cukraus?

  11. Rima, Renata, būtinai kepkit. Patys skaniausi (kol kas :) sausainėliai :) Aš kartais, kai noriu dar greičiau, net nešaldau, nors atšaldžius lengviau formuoti rutuliukus, tiesiog sušlapinu delnus, susuku, dėlioju ir kepu :)
    Puodelis ir cukraininė, tiesa, iš tikrai labai seno servizo :)

  12. Faktas, kad gaminsiu kada nors ir faktas, kad patiks! :) O jau puodelis ir cukraininė!.. <3 Primena močiutės servizą ir jos namus :).

Leave a Reply