auksinė morkų sriuba su medumi
Ši sriuba yra beveik iš nieko. Daržovės sezoniškos, todėl kainuoja praktiškai centus. Tikrai taip, nes mūsų taupymo akcija įgauna pagreitį.
Medumi paskanintą auksinę morkų sriubą skiriu tiems, kurie mėgsta išgrynintą skonį ir jaukias spalvas; tiems, kuriuos sulijo; paniurusiems ir kamuojamiems rudeninės melancholijos; peršalusiems ir praradusiems polėkį; laimingiems ir ieškantiems laimės; svajotojams ir realistams.
Tereikia pusvalandžio, ir puodelis šiltos sriubos sukurs saulėtą nuotaiką.
~ trinta morkų sriuba su medumi ~
2 šaukštai sviesto
2 porai
800 g morkų
2 šaukšteliai natūralaus medaus
žiupsnelis aitriosios paprikos arba šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 lauro lapas
2 1/2 litro daržovių sultinio
Dideliame moliniame puode ištirpink sviestą.
Sudėk griežinėliais pjaustytus porus ir kelias minutes pakepink, kol ims minkštėti.
Sudėk stambiai supjaustytas morkas, medų, suberk aitriąją papriką arba šviežiai maltus juoduosius pipirus, įmesk lauro lapą ir dar kelias minutes pakepink.
Ant daržovių supilk sultinį.
Užvirk, tuomet ugnį sumažink ir ant lėtos ugnies virk 30 min.
Išimk lauro lapą, daržoves sutrink, supilk atgal į puodą ir, jei reikia, papildomai įberk prieskonių.
Supilstyk į puodukus ir patiek įpylęs grietinėlės ar grietinės. Labai skanu su skrudinta česnakine duona.
Puiki sriuba. Saldoka ir jaukiai sušildanti.
Skanaus!
~ Recipe in English ~
~ honeyed carrot soup ~
2 tablespoons butter
2 leeks
800 g carrots, roughly chopped
2 tablespoons honey
small pinch dried chilli or freshly ground black pepper
1 bay leaf
2 1/2 vegetable stock
soured cream, to serve Melt the butter in a large saucepan over a medium heat. Add the leeks to the pan, then cook for 3 mins until starting to soften. Add the carrots, honey, chilli (if using) and bay leaf, then cook for 2 mins.Pour in the stock, bring to the boil, then simmer for 30 mins. Blend the soup in batches, return to a clean pan, then season to taste. When ready to serve, ladle into mugs. Add a swirl of soured cream and serve with garlic bread. Enjoy!
Šaltinis: BBC Good food magazine
Sima, mėgink :) Medaus labai nepajausi, tikrai. Jis labiau saldumo suteikia nei papildomo skonio :)
Esu prisiekusi morkų sriubos gerbėja, bet su medumi niekada nebandžiau :) reikės kuo greičiau ištaisyti šią klaidą.
Insolente, ačiū tau :) Man taip pat dažniausiai „gražios nuotraukos lygu gražūs indai”, bet, pasirodo, apibraižyti bliūdai lygiai taip pat neprastai atrodo :))
Ieva, dėkui ir išmėgink :) Ir, beje, kodėl tamstos blogas neatnaujinamas? Lupti! :)
Ps. Sakyk man „tu”, antraip jaučiuos kaip tetulė :))
Nu kaip puikiai..butinai isbandysim sia sriubyte!
Smagu vel skaityti jusu bloga ;)
Kad ir koks žavus receptas būtų, atleiskite, mielieji, šįkart – ne apie tai. Geriau apie nuotraukas. Man, pvz, kad nuotrauka bent jau akies nebadytų (o kitokių kol kas daryti dar ir nemoku), reikia išsipusčiusių indų. Na, išeiginių tokių neva. Todėl, užsukusi čia, sėdžiu išsižiojusi kurį laiką. Toks, va, žemiškas vaizdelis su žemiškais bliūdais, o grožis koks! Žiūri, žmogau, ir atsižiūrėti negali. Už tai ir ačiū.
egidija, šaukštas, berods, iš tų kraštų atkeliavęs, senesnis už mane ir su ilgaaa istorija :)
Paula, thank you so much :)
Vilma, moliūgų sriuba irgi nepakartojamos spalvos, tikrai, beveik tik žiūrėt norisi :))
Aš šiaip visai nesriubinė, bet tokioms neatsispiriu..
Aš vakar dariau trintą moliūgų – gaila net valgyti buvo tokią gražią, geltoną. :) Gėris tos sriubos. :)
I love all those colours!
tas šaukštas medinis tiek man pačių geriausių prisiminimų kelia… babuškos iš Baltarusijos dovana, vaikystėj visada po ranka buvęs… kur jis dabar?
Rūta, tikrai nebūtinai moliniame :) Tiesiog reikia pakankamai didelio puodo ir, idealiausia, tokio, kuris nesvyla. Mano namuos toks yra būtent molinis, todėl taip ir surašiau :)
Už sriubą ačiū, išmėgink, ypač jei mėgsti morkas :)
Labai gardžiai sriubytė atrodo! Yapč man…. tokiai morkų mylėtojai! :)
Tik nesupratau, kodėl sriubą reikia daryti moliniame puode??