Mėgstu lankytis mugėse, gatvės mugėse, vykstančiose Senamiestyje po atviru dangumi. Jose kvepia karštu raudonuoju vynu su prieskoniais, naminiu alumi, vilioja keptos dešrelės ir blynai, rūkyti skilandžiai ir žuvys, rudas kepurėles kelia saldūs grybukai ir moja meduoliai, riestainiai, baronkos; štai praeina elegantiška dama, lydima kvepalų debesėlio, iš kažkur vėjas atneša vyšnių tabako aromatą ir staiga pakvimpa pavasariu. Skamba varpeliai ir švilpynės, šypsosi įvairiaspalvės verbos ir paveikslai, blizga sendaikčiai, stebina prekeivių išradingumas. Žmonės atrodo laimingi. Netgi, sakytum, stumdosi pagarbiau. Ponas šūkteli savo poniai nueiti anava ten abažūrų pažiūrėti, jauna porelė sustoja prie antikvarinio arbatinuko, mažylis doroja cukraus vatą, saujelė berniūkščių apstoja kalvį, groja muzika ir sukasi šokėjai.
~~~
~~~
Šiemet švietė saulė ir žavėjo žydras dangus, norėjosi kvėpuoti visa krūtine. Taip gera buvo tiesiog klaidžioti minioje. Netgi nieko nepirkti. Na, išskyrus cukrinį gaidelį ant pagaliuko – vaikystei. Dalyvauti jaukioje šventėje, kurios laukiu kasmet ir po kurios jau tuoj tuoj tikras pavasaris. O parėjus namo iš(si)virti karšto šokolado. Balto-karšto-šokolado-gėrimo su cinamonu ir vanile, kad pakviptų namai.
Prisiekusiems smaližiams.
~~~
~ karštas baltojo šokolado gėrimas ~
4 porcijoms:
100 g baltojo šokolado
450 ml pieno
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
Pieną supilk į puodą nesvylančiu dugnu, sudėk sulaužytą šokolado plytelę ir nuolat maišydamas ant vidutinės ugnies ištirpink. Neužvirk.
Suberk cinamoną, supilk vanilės ekstraktą, išmaišyk ir dar karštą patiek.
~~~
Labai saldu, labai labai :) Tikras smaližių džiaugsmas.
Skanaus!
~~~
~~~
Recipe in English
~ hot white chocolate ~
100 g white chocolate
450 ml milk
1/2 teaspoon vanilla extract 1/2 teaspoon cinnamon
In the saucepan gently melt the chocolate in the milk, stirring continually, until the chocolate is completely melted. Bring the mix to the gentle simmer, whisk in the vanilla extract and cinnamon until combined. Serve immediately.
Enjoy!
~~~
Šaltinis: The good mood food blog