citrinų, jogurto ir čiobrelių pyragas

Šįryt šventai tikėjau, jog viesulas atneš Merę Popins. Slapta dairiaus, ar neišvysiu kur lieknos skrybėlėtos moteriškės, įsitvėrusios ryškiaspalvį skėtį, skriejančios Vyšnių gatvelės link su mažyčiu lagaminėliu, kupinu paslapčių, žaidimų, stebuklų ir netikėtumų.

~~~

~~~

Cukraus pudra iš dangaus užklojo visą miestą. Man taip gražu! Sniegas, pūga, pusnys… Magiška. Šalta, slidu, ne pavasaris, bet vis dėlto magiška. Atrodo, kad vėjas išpučia neigiamas mintis iš galvos, o sniegas užpusto rutiną. Ir nesvarbu, kad darbe susidūriau su krūva niurzgančių žmogeliukų, tarsi akmenimis besisvaidančių neigiamomis emocijomis. Šiandien mano šypsena nuo ausies iki ausies. Šiandien tokia gera diena! Juoktis, mylėti, svajoti, šypsotis, dalintis šiluma ir tiesiog…

Tiesiog gera diena :)

~~~

~ citrinų, jogurto ir čiobrelių pyragas ~

2 kiaušiniai

stiklinė cukraus

vienos citrinos sultys (lai būna ta citrina mažesnė, antraip prireiks daugiau cukraus)

vienos citrinos sutarkuota žievelė

2 stiklinės miltų

3 šaukšteliai kepimo miltelių

stiklinė jogurto be priedų (idealu – tirštesnis)

1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus

kupinas šaukštas čiobrelių (tinka ir džiovinti)

~~~

~~~

1. Cukrų ir kiaušinius išsuk iki vientisos kreminės masės.
2. Įmaišyk citrinos sultis, suberk žievelę.
3. Atskirame inde sumaišyk miltus su kepimo milteliais, įmaišyk į anksčiau paruoštą kiaušinių masę. Supilk jogurtą, alyvuogių aliejų, suberk dalį čiobrelių. Gerai išmaišyk.
4. Masę supilk į riebalais išteptą formą, apibarstyk likusiais čiobreliais ir pašauk į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę maždaug pusvalandžiui.

~~~

~~~

Skanaus!

Šaltinis: Pig Pig’s Corner

Pasidalinkite:

4 Comments

Add Yours
  1. 1
    duonosirzaidimu

    Egle, Asta, ačiū :)

    Laura, labai smagu perskaityt atsiliepimus apie išbandytus receptus – vadinas, sudominau, vadinas, pasirinkau vykusiai :)
    Džiaugiuos, kad tavoji užrašų knygelė pasipildė dar vienu receptu :)

    Aš naudojau prieskoninius – atrodo, Santa Maria… Čiobreliai jautėsi. Bet kuriuo atveju už šviežius geriau nėra, žinoma :)

  2. 2
    Laura

    Fantastika Kai tik atsidariau 6it1 receptą – taip ir užkvipo čiobrelių arbata su citrina. Puoliau gaminti. Aišku, šviežių čiobrelių mano virtuvėje – nerasta, pirkti šviežius fasuotus iš Izraelio (tokie guli mūsų parduotuvių lentynose) ranka nekyla – kai pamačiau, kad tie prieskoniai vos praimti iškart pelėsiu apsitraukia, nebesinori kartoti. O ir kvapas jų kažkoks sintetinis. Taigi naudojau džiovintus, praplėšusi čiobrelių arbatos pakelį. Matyt, arba mano arbata nusikvėpusi buvo, arba vieno pakelio neužteko – čiobrelių kvapo pyrage neradau :( Bet užtai pats pyragas – FANTASTIKA. Minkštutis, gardus. Receptą jau persirašiau (ak, tas įprotis senamadiškai rašyti! Gi prieš gamindama vis tiek jį atsispausdinau iš kompo, bet jei jau žinau, kad patiekalą gaminsiu dar kartą – būtinai perrašau savo ranka į savo retro stiliaus receptų blonknotą). Būtinai pyragą kepsiu dar ne kartą. Bet kol kas – tikriausiai be čiobrelių, o vasarą būtinai būtinai būtinai išbandysiu su šviežiais, pačios miške surinktais čiobreliais :)

  3. 3
    Asta

    Merė Popins… Nuostabi įžanga, tikrai. Tokia… magiška :)
    Pyragas taip pat atrodo puikiai puikiai, mm. :)

  4. 4
    Eglė

    Nu jau labai žiemiška. Taip žiemiška ir jauku. Šiltai ir cukruotai tu čia. Labai labai.

    O pyragas tai įsivaizduoju – citrina ir čiobrelis are meant to be together ;) pavydžiu giliai :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *