apple crumble
~~~
Apple crumble – nuostabus. Labai greitai pagaminamas. Sudėtinių dalių nebūtina specialiai ieškoti parduotuvėse – paprastai kiekvienuose namuose atsiras obuolių, sviesto, prieskonių ir miltų. Skonis baisiai pažįstamas, tikrai esu tokį skanavusi kažkurioje kavinėje.
~ apple crumble ~
7 obuoliai
pusė stiklinės ir dar keli šaukštai cukraus
pusė stiklinės ir dar keli šaukštai cukraus
2,5 stiklinės miltų
2 šaukštai avižinių dribsnių
2 šaukštai avižinių dribsnių
šaukštelis cinamono
150 g sviesto
150 g sviesto
1. Obuolius nulupti, supjaustyti didesniai kvadratėliais, kad kepami neištižtų. Sudėti į puodą, užpilti puse stiklinės cukraus ir cinamonu, išmaišyti, uždengti ir ant nedidelės ugnies pakaitinti 10 min.
2. Į dubenį suberti miltus, įdėti atšilusį sviestą ir gerai sutrinti rankomis, kol abu susimaišys ir susidarys trupiniai. Tuomet įberti kelis nepilnus šaukštus cukraus ir dribsnius, vėl trinkite tešlą tarp delnų. Matysit: kai „tešla” taps visiškai smėlinė – vadinas, užtenka.
3. Obuolius suberti į skardą, apibarstyti trupiniais šiek tiek prispaudžiant prie obuolių.
4. Kepti 150 laipsnių orkaitėje apie 30 min, kol trupiniai gražiai apskrus. Būtina valgyti su vaniliniu plombyru – antraip daug prarasit :)Skanaus!
2. Į dubenį suberti miltus, įdėti atšilusį sviestą ir gerai sutrinti rankomis, kol abu susimaišys ir susidarys trupiniai. Tuomet įberti kelis nepilnus šaukštus cukraus ir dribsnius, vėl trinkite tešlą tarp delnų. Matysit: kai „tešla” taps visiškai smėlinė – vadinas, užtenka.
3. Obuolius suberti į skardą, apibarstyti trupiniais šiek tiek prispaudžiant prie obuolių.
4. Kepti 150 laipsnių orkaitėje apie 30 min, kol trupiniai gražiai apskrus. Būtina valgyti su vaniliniu plombyru – antraip daug prarasit :)Skanaus!
Pasidalinkite:
Aš pamenu iš vienos mokyklos (iki 9kl.) labai skanias paprastas mielines, tobulai apvalias bandeles, regis, apibarstytas cukrumi – kartais būdavo dar šiltos; kitos bandelės buvo su kokosu – daug kokoso; iš vėlesnės mokyklos įstrigo tinginys, kurio būdavo tik per pirmą pertrauką, nes mikliai visą išgraibstydavo. :) Dar įstrigo toj vėlesniojoj roksai (nepirkdavau – iki šiol man keista, kad kažkas mėgsta tuos sunkiai įkandamus darinius) ir pyragaičiai su bezė.
Oi, saldus padažiukas irgi ne pro šalį :)
Bandelės su varške… Dabar su pienu mielai sukirsčiau kokią :)
As sakyciau kad butina valgyti su custard :P Antraip tikrai praradimas :)
As is mokyklos pamenu bandeles su varske.. dar siltas.. oi kaip skanu budavo!