BISCOTTI
~ biscotti ~
50 g minkšto sviesto
nepilna stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
keli lašeliai vanilės esencijos
pilna stiklinė miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
trys šaukštai maltų migdolų, pistacijų
šaukštas pieno
nepilna stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
keli lašeliai vanilės esencijos
pilna stiklinė miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
trys šaukštai maltų migdolų, pistacijų
šaukštas pieno
Sviestą išsukti su cukrumi (maždaug šaukštelį jo atsidėti pabarstymui), sudėti po vieną kiaušinį (prieš tai gerai išplakus), supilti vanilės esenciją, suberti sausus ingredientus, išsukti plaktuvu iki vientisos masės.
Kepimo skardoje patiestą foliją patepti riebalais arba alyvuogių aliejumi, tešlą išskirsyti į 3 stačiakampio formos nestoras dalis, patepti pienu, pabarstyti cukrumi ir pašauti į orkaitę 15 min. arba kol gražiai apskrus. Išėmus iš orkaitės supjaustyti juostelėmis ir sudėti ant skardoje patiesto kepimo popieriaus. Kepti žymiai sumažinus ugnį 5-10 min., kol vidinė biscotti dalis apskrus.
Kepimo skardoje patiestą foliją patepti riebalais arba alyvuogių aliejumi, tešlą išskirsyti į 3 stačiakampio formos nestoras dalis, patepti pienu, pabarstyti cukrumi ir pašauti į orkaitę 15 min. arba kol gražiai apskrus. Išėmus iš orkaitės supjaustyti juostelėmis ir sudėti ant skardoje patiesto kepimo popieriaus. Kepti žymiai sumažinus ugnį 5-10 min., kol vidinė biscotti dalis apskrus.
Pasidalinkite:
Labai geras dalykas mmmm
Geras, jei nepridegini :))
Aš pirmą sykį kepiau grynai inspiruota nusipirktųjų kepyklėlėje skonio, iki tol jie man (iš nuotraukų) džiūvėsius lietuviškus paprastuosius primindavo :) (va, į savuosius žiūriu žiūriu – grynų gryniausi džiūvėsiai, kol neparagauji :))
žiūriu, visi tik ir kepa biscotti.. turbūt geras daiktas yra..