šokoladinis morkų tortas

Morkos ir šokoladas.

Man šis tortas – lyg į antrą pusę persiritusio rudens poezija, kurioje telpa sodriausios rudens spalvos ir skoniai. Na, bent jau nuotraukose tikrai, o skonis – subtilus dalykas, jį įvertinsite patys.

RECEPTAS

8 gabalėliai

Gaminti 1 val.

170 g morkų

1 bananas

2 kiaušiniai

150 g cukraus

1 a.š. vanilinio cukraus

120 ml aliejaus

100 g kvietinių miltų

40 g viso grūdo miltų

10 g kakavos

2 a.š. kepimo miltelių

1 a.š. cinamono

1/4 a.š. muskato

2 v.š. aguonų

Kremas:

60 g juodojo šokolado

2 v.š. pieno

30 g minkšto sviesto

250 g rikotos

cukraus pudros pagal skonį

5 v.š. kakavos

1. Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių. 18 cm skersmens kepimo formos dugną padenk kepimo popieriumi. Morkas sutarkuok, sumaišyk su trintu bananu.

2. Kiaušinius suplak su cukrumi ir vanile. Plona srovele pildamas įplak aliejų.

3. Atskirai sumaišyk miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir aguonas. Suberk į kiaušinių plakinį, užmaišyk tešlą. Supilk į kepimo formą. Kepk 40-45 min. Palik atvėsti, perpjauk į 3 dalis.

4. Šokoladą ištirpink su pienu. Sviestą išsuk su rikota. Įmaišyk šokoladą, cukraus pudrą ir kakavą. Aptepk tortą. Atvėsink 1-2 val.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *