apversta obuolių šarlotė

Gausi obuolių, kvepianti cinamonu ir karamele, tokia ši apversta obuolių Šarlotė.

Žinot tą receptą: stiklinė miltų, stiklinė cukraus, 5 kiaušiniai, 1 kg obuolių? Man regis, šis receptas iš visų mūsų vaikystės. Bent jau man jis vienas skaniausių.

Tradicinį receptą šiek tiek perkūriau, papuošusi pyragą karamelizuotų obuolių sluoksniu. Ir kol dar karštas – ledais.

Geriausiai čia tinka rūgštūs sultingi obuoliai. Jei jie saldesni, cukraus kiekį mažinkite.

RECEPTAS / 10–12 gabalėlių / 1 val.

Karamelė:
70 g sviesto
100 g cukraus
¼ a.š. druskos
2 nelupti obuoliai, supjaustyti plonomis skiltelėmis
Pyragas:
4 nelupti obuoliai, supjaustyti kubeliais
5 kiaušiniai
200 ml cukraus
250 ml miltų
1 a.š. malto cinamono

1. Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių. Sandarios 23 cm skersmens kepimo formos dugną padenk kepimo popieriumi.
2. Sviestą ištirpink, suberk cukrų. Kaitink, kol ištirps, suberk druską. Supilk į kepimo formą (skystis nebus vientisas, ištirps pyragui kepant).
3. Obuolių skilteles išdėliok vienu sluoksniu kepimo formos dugne. Nesunaudotas skilteles susmulkink.
4. Kiaušinių trynius atskirk nuo baltymų. Šiuos suplak su puse cukraus, likusį cukrų išsuk su tryniais. Trynius ir baltymus sumaišyk su miltais ir cinamonu, įmaišyk obuolius.
5. Tešlą supilk į formą. Kepk apie 40 min., patikrink mediniu smeigtuku. Iškepusį pyragą 5 min. palik pravėsti ir išversk į lėkštę. Patiek šiltą su ledais.

Dar daugiau įkvepiančių istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *