vyšnių ir aviečių klafutis

Prancūziškas desertas – lyg pyragas, lyg pudingas, pastiprintas brendyje marinuotomis vyšniomis / trešnėmis ir avietėmis. Rekomenduoju vyšnias, jos tvirtesnio skonio ir aromato. Prancūziškesnės uogos :)

Kauliukus galite palikti, bet mane jie kiek erzina valgant, negali iki galo atsipalaiduoti. Jei kauliukus išimsite ir turite migdolų ekstrakto, įpilkite jo lašelį – natūraliai vyšnių kauliukuose gausu to migdoliškumo; aš paprastai gaminu be jo. O šiuo atveju brendis padaro gerų dalykų skoniui.

Mintį patepti kepimo indą sviestu, pabarstyti cukrumi ir atvėsinti šaldiklyje pasiskolinau iš vienos knygos herojės. Šitaip klafutis iškepa dailiau paskrudusia apačia.

Tiesą pasakius, nepamenu, ar klafutį esu ragavusi šiltą – camera eats first, nes kažin kaip susiklosto, kad aš juos vis gaminu įvairiems projektams. Teks pasitaisyti.

Bet kuriuo atveju, jis nuostabus ir šaltas. Bent jau po šios fotosesijos ištirpo akies mirksniu.

RECEPTAS

10 gabalėlių

Gaminti 1 val. 40 min.

200 g vyšnių arba trešnių

100 g aviečių

2 šaukštai brendžio

gabalėlis sviesto kepimo indui sutepti

1 šaukštas cukraus

2 šaukštai migdolų plokštelių

4 kiaušiniai

110 g cukraus

1 ½ šaukštelio vanilinio cukraus

90 g miltų

400 ml pieno

 

1. Iš vyšnių (arba trešnių) išimk kauliukus ir drauge su avietėmis sudėk į dubenį. Apliek brendžiu, išmaišyk ir palik 1 val. kambario temperatūroje.

2. Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. 20 cm skersmens kepimo indą sutepk sviestu, pabarstyk cukrumi. Statyk į šaldiklį 10 min.

3. Kiaušinius suplak su cukrumi, vaniliniu cukrumi, miltais ir pienu. Į kepimo indą suberk migdolų plokšteles. Supilk uogas su jų sultimis, apliek tešla.

4. Kepk apie 1 val., kol pyragas pakils ir sutvirtės.

Receptas publikuotas žurnale LAIMĖ.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *