keptų paprikų sriuba su aštriomis krevetėmis

Gyvename kontrastų šalyje. Ir nesu tikra, ar man tai labai patinka. Šiandien plius trylika ir lyja nuo ryto. Pėdos kojinėse, nugarą šildo megztinis, o lūpos, jei ne vasariškas lūpdažis, tupinėjant po skėčiu smagiai sau mėlynuotų lyg įpusėjus rudeniui.

Labas, vasara. Keistoka tu mergina. Arba nepakeliamai karšta, arba šalta kaip radiatorius po langu.

Verčiau įsipilkim dar dubenėlį sriubos. Juk, anot rašytojos Isabel Allende, gera sriuba kūnui reiškia tiek pat, kiek taika – sielai. O ši dar ir šildo. Ir su krevetėmis.

Beje, life hack’as: šią sriubą galima naudoti kaip padažą pastai! Su tomis pačiomis krevetėmis arba be jų, bet godžiai pasitarkavus sūrio.

RECEPTAS

KEPTŲ PAPRIKŲ SRIUBA SU AŠTRIOMIS KREVETĖMIS

4 porcijos

Gaminti 1 val.

800 g raudonų saldžiųjų paprikų,

1 česnako galvutė,

1 šaukštas alyvuogių aliejaus,

1 svogūnas,

6 saulėje džiovinti pomidorai aliejuje,

600 ml vištienos sultinio,

grietinėlės patiekti.

KEPTOS KREVETĖS

8 didesnės krevetės,

1 šaukštelis maltos aitriosios paprikos,

1 česnako skiltelė,

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,

žiupsnis druskos.

1. Įkaitink orkaitę iki 200 laipsnių. Paprikas perpjauk perpus, išimk sėklas. Sudėk į kepimo skardą nupjautosiomis dalimis žemyn, pašlakstyk aliejumi. Neluptą česnako galvutę perpjauk perpus, pašlakstyk aliejumi, apsuk folija ir dėk į skardą su paprikomis. Kepk 20–30 min., kol paprikos iškeps, o jų odelės pajuoduos.

2. Išimk iš orkaitės, paprikas sudėk į dubenį. Jį uždenk maistine plėvele ir palik 15 min. Odeles nulupk, paprikas supjaustyk. Česnaką taip pat nulupk.

3. Puode įkaitink aliejų. Pakepink smulkintą svogūną, kol taps permatomas. Supilk sultinį, sudėk smulkintas paprikas ir česnako skilteles, saulėje džiovintus pomidorus. Pavirk 10 min., sutrink rankiniu trintuvu. Patiek su grietinėle ir krevetėmis.

4. Krevetes nuvalyk (uodegas gali palikti), nuplauk, nusausink. Dubenėlyje sumaišyk aitriąją papriką, įspaustą česnako skiltelę, aliejų druską. Sudėk krevetes, išmaišyk, palik marinuotis 15 min. Kepk įkaitintame aliejuje po 2 min. iš abiejų pusių.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

2 Comments

Add Yours

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *