naminis imbierinis alus

Man regis, pats laikas pradėti gaivinančių vasaros gėrimų sezoną!

Prisipažįstu, kad nesu jų smarki specialistė. Mane geriausiai atgaivina vanduo (tiek vienas pats, tiek ir su gardžiais priedais – mėtomis, citrinomis, rozmarino šakele), o prireikus ko nors kito, gaminu imbierinį alų, ginger beer.

Jį gaminu dviem būdais. Pirmasis visiškai limonadinis, paruošiamas čia ir dabar, o antrojo, to tikrojo, teks palūkėti – jis gaminamas fermentavimo būdu.

Abu receptai čia pat – papasakokit, ar gaminsit; jei gaminot – ar patiko :)

RECEPTAI

LIMONADINIS IMBIERINIS GĖRIMAS

1 litras vandens (gazuoto arba iš čiaupo)

2-3 šaukštai tarkuoto imbiero

3-4 šaukštai cukraus

1-2 citrinų sultys

galima įdėti mėtų ir ledukų

Imbierą sumaišyk su cukrumi, sultimis ir vandeniu.

Palauk, kol ištirps cukrus, paragauk – gal per rūgštu ar, atvirkščiai, pernelyg saldu.

Įdėk mėtų, ledukų ir voila, gaiva stiklinėse :)

TIKRASIS NAMINIS IMBIERINIS ALUS

2 šaukštai tarkuoto imbiero

110 g cukraus

1/2 citrinos sulčių (jei mažesnė – 3/4 sulčių)

1/4 šaukštelio sausų mielių

750 ml vandens

Imbierą, cukrų ir vandenį pakaitink, kol cukrus ištirps. Palik atvėsti.

Perkošk per sietelį, sumaišyk su sultimis ir vandeniu.

Supilk į termosą (butelį), pakratyk, kad mielės ištirptų.

Palik bręsti kambaryje 1-2 paras.

Čia svarbu atminti, kad vyksta fermentacijos procesas, mielės kyla – tikrai išgirsite cypimą (jei termose) arba pamatysite gėrimą putojant (jei butelyje), todėl periodiškai prireiks indą atsukti dujoms išleisti. Prasidėjus fermentacijai, po paros galima statyti į šaldytuvą.

Dar daugiau maisto ir istorijų – instagrame: @duonos.ir.zaidimu

Pasidalinkite:

2 Comments

Add Yours
  1. 2
    Rosita

    Va kaip tik baigiau pirmą stiklinę gėrimo ragaut (dariau su mielėm) – skanumėlis! Tikrai kartosiu. Ir tikiuosi, kad bus valios šiandien viso neišgert, nes noriu dviejų dienų brendimo irgi paragaut :) Ačiū!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *